Yeni Klasik Ford Mustang Elektrikli Motorla Goodwood’a Geliyor

Ototeknikveri     21 Haziran 2019 10:29

İngiltere merkezli start-up firma Charge Automotive, elektrikli Ford Mustang’i Goodwood Hız Festivali’ne getireceğini açıkladı.

Yeni Klasik Ford Mustang Elektrikli Motorla Goodwood’a Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma pilli elektrikli Mustang’den 499 adet üretmeyi planlıyor. Bunun için 1960’ların ikonik modelinin resmi lisanslı kaportaları kullanılacak. Fiyatlar 300.000 sterlin’den (381.000 dolar) başlayacak.

 

Elektrikli otomobil toplam 469 hp (475 PS) güç çıkışı ve 1200 Nm tork üreten iki elektrikli motor ve 64 kWh pil paketiyle gelecek. Elektrikli sistemin bileşenleri Arrival tarafından tedarik edilecek.

Charge Automotive elektrikli Ford Mustang’in 4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabileceğini, azami hızın ise 239 km/s olacağını açıkladı. Otomobil 321 km menzile sahip olacak, ayrıca 50 kW DC hızlı şarjı destekleyecek.

 

Henüz iç mekandan fotoğraf çıkmadı ancak kısa teaser videoda bazı özellikleri görebiliyoruz. Otomobilde oldukça lüks bir kabin modern bileşenler ve kişiselleştirilmiş dijital arayüz ile birlikte gelecek.

Ford Mustang’in elektrikli yorumuyla Charge Automotive, klasik otomobilleri elektrikliye dönüştüren Aston Martin ve Jaguar gibi markalar arasına katılıyor. Söz konusu iki firma klasik DB6 Volantes ve E-Type modellerini bu şekilde dönüştürmüştü.

 

Elektrikli Ford Mustang için rezervasyonlar alınmaya başlandı. Teslimatlatın Eylül ayında başlaması planlanıyor.

Son Güncelleme : 24 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo