Hyundai Kona Asfaltı Ağlatıyor

Ototeknikveri     23 Haziran 2019 11:30

Daha önce hiç asfaltı yakan bir elektrikli otomobil gördünüz mü? Gördüyseniz bile bu muhtemelen lüks bir Tesla otomobildir. Hyundai Kona Electric gibi küçük bir crossover modelin bunu yapması ise şaşırtıcı.

Hyundai Kona Asfaltı Ağlatıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai Kona çekiş kontrolü kapalı şekilde 0 – 100 km/s hızlanma testi yaparken herkesi şaşırttı. 

 

PdriveTV tarafından Youtube’a konulan görüntülerde, otomobilin çeşitli hızlarda performansı test ediliyor. Kona Electric’in özellikle çekiş kontrolü açıkken oldukça iyi değerler kaydettiğini de belirtelim.

 

201 hp (204 PS / 150 kW) güç çıkışı ve 395 Nm tork üreten elektrikli motor oldukça iyi iş çıkartıyor. Güç aktarımında hiç gecikme olmuyor, bu sayede Kona Electric bazı eski hatchback performans modellerinden daha başarılı değerler kaydediyor. Otomobil sadece 7.6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hızı ise 167 km/s. 

 

Kona Electric WLTP standartına göre 449 km sürüş mesafesine sahip. 64 kWh pil bagaj zemininin altında bulunuyor ve ev tipi prizden 9 saat 35 dakikada şarj edilebiliyor. Model ayrıca DC hızlı şarjı da destekliyor. Bu sayede 1 saatten kısa sürede pil %80 doldurulabiliyor.

Son Güncelleme : 24 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo