2019 Nissan Leaf E+ Çıktı

Ototeknikveri     23 Haziran 2019 11:30

Nissan’ın popüler elektrikli kompakt hatchback modelinin en üst donanım seviyesi versiyonu 2019 Nissan Leaf e+ çıktı. Bu versiyonun en büyük farklılığı 62 kWh kapasiteli daha büyük pili.

2019 Nissan Leaf E+ Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lityum iyon pil Nissan Leaf E+ modeline tek şarjla 385 km sürüş mesafesi kazandırıyor. Pil 6.6 kW 32A duvar kutusundan 11.3 saatte doldurulabiliyor. Daha hızlı şarj isteyenler, 50 kW hızlı şarjı kullanarak 1.5 saatte pili %80 seviyesine getirebiliyor.

 

Daha büyük bir pil, Nissan mühendislerine elektrikli motoru da yükseltme şansı vermiş. Leaf e+ artık toplam 214 hp (217 PS / 160 kW) güç çıkışı ve 340 Nm torka sahip elektrikli motorla geliyor. Bu donanımla otomobil sadece 6.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 158 km/s. Akıllı boyutlandırma sayesinde bagaj kapasitesi beş kapılı Golf’ten (380 litre) bile daha geniş olacak şekilde 405 litre’ye çıkmış.

 

Yeni model, standart NissanConnect 8 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemine sahip. Kullanıcılar Android Auto ve Apple CarPlay akıllı telefon bağlantısı, yükseltilmiş navigasyon sistemleri, çevrimiçi harita güncellemeleri ve şarj noktaları rehberi gibi özelliklere de sahip olacak. Bunların yanı sıra otomobil özel uygulama ile uzaktan ısıtma ve soğutma ve navigasyon rotalarını görnderme özelliği de sunuyor. Bu uygulama Leaf e+ otomobilin hala şarj portuna takılı olup olmadığını kontrol etmek ve önceki yolculuklar ya da sürüş stillerini analiz etmek için de kullanılabiliyor.

 

Bir diğer standart özellik de ProPilot yarı otonom sürüş sistemi. Sistem otomobilin gaz, fren ve direksiyonu yoğun trafik ya da yüksek hızlı otoban sürüşü gibi bazı durumlarda kontrol etmesine imkan veriyor. Otonom sürüş sırasında sürücünün ellerinin hala direksiyon üzerinde olması ve gözünü yoldan ayırmaması gerekiyor.

 

Nissan Leaf e+ modelinin İngiltere fiyatı 35,895 pound (45,570 dolar / 40,379 euro) olarak açıklandı.

Son Güncelleme : 24 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo