Renault'dan Hindistan'a Özel SUV Triber

Ototeknikveri     23 Haziran 2019 11:30

Renault, özellikle Hindistan pazarına yönelik küçük bir SUV olan Triber modelini tanıttı.

Renault'dan Hindistan'a Özel SUV Triber
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

3,990 mm uzunluğunda, 1,739 mm (genişliğinde ve 1,643 mm yüksekliğinde olan Triber, Captur'dan 132 mm daha kısa, 39 mm daha dar ve 76 mm daha yüksek. 2.636 mm aks mesafesi, yine Captur'dan 30 mm daha uzun. Otomobilin kuru ağırlığı 947 kg.

 

Küçük boyutlarına rağmen, Triber 7 kişiye kadar oturma imkanı sunuyor. Bu yapılandırmada, bagaj kapasitesi sadece 84 litre, bir başka deyişle yok denecek kadar az. Altı koltuklu versiyonda ise, kargo kapasitesi 320 litreye (çıkıyor ve üçüncü sıranın kaldırılmasıyla 625 litreye kadar yükseltilebiliyor. Renault, küçük SUV'nin 100'den fazla farklı oturma konfigürasyonuna sahip olduğuna ve bu sayede büyük esneklik sunduğuna dikkat çekiyor. İkinci sıra kaydırılabiliyor ve yatırılabiliyor, bağımsız üçüncü sıra koltuklar ise kolayca çıkartılıp takılabiliyor.

 

Triber tipik Renault direksiyon simidiyle ve fiziksel düğmelerin yerini alan dijital kontrol paneliyle minimalist bir iç mekana sahip. Kabinde orta büyüklükte bir multimedya sistemi, manuel klima, elektrikli camlar ve yan aynalar, anahtarsız başlatma, manuel park freni ve bunun yanında arka koltuklardaki ısıtmayı, havalandırmayı ve klimayı kontrol etmek için küçük bir düğme bulunuyor. İçeride çeşitli yerlerde birkaç adet depolama alanı, 12V şarj bağlantı noktası ve USB soketleri de var.

 

Dışarıdan, Triber ön kısım tasarımı sayesinde kolayca Renault kimliğiyle tanınabiliyor. Bununla birlikte, bir kaç Dacia logosu, yeni bir ön panjur ve daha az Ford EcoSport'a benzeyen bir arka kısımla otomobil kolayca Romanya'dan çıktığı izlenimi de verebilirdi.

 

Otomobil firmanın Hindistan'daki B segmentine özel yeni bir modüler platformunu kullanıyor. Yeni model 72 PS (71 hp / 53 kW) güç çıkışı ve 96 Nm torka sahip 1.0 litre üç silindirli motorunu ise Clio ve Sandero ile paylaşıyor. Motor beş vitesli bir manuel veya otomatik şanzımana bağlanabiliyor.

 

Peki, Triber ismi nereden geliyor? "Tribe" İngilizce'de kabile anlamına geliyor. Renault otomobilin isminin hikayesini “Hindistan'da, yerli halk geniş ailesi ile yani bir başka deyişle kabilesi ile birlikte seyahat etmek istiyor. Triber ile büyük bir arabaya bir servet harcamak zorunda kalmayacaklar.” diye açıkladı.

 

Renault, bu yeni crossover modeli yılın ikinci yarısında Hindistan'da uygun bir fiyatla sunmaya başlayacak. Üretim Chennai tesislerinde yapılacak.

Son Güncelleme : 24 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo