Renault ve FCA, Birleşme Görüşmelerini Yeniden Başlatmaya Açık

Ototeknikveri     24 Haziran 2019 10:43

Fiat Chrysler ve Renault-Nissan’ın hala potansiyel bir birleşmeye açık olduğu bildiriliyor, ancak yöneticiler her iki taraftan da gelebilecek engellemelerden endişeli.

Renault ve FCA, Birleşme Görüşmelerini Yeniden Başlatmaya Açık
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Wall Street Journal'a göre, Renault yetkilileri iyimser ve Nissan'ın bu haftaki hissedarlar toplantısından görüşmeleri yeniden başlatma kararı çıkmasını bekliyorlar.

 

Nissan da nihai bir anlaşma olasılığını reddetmedi, ancak markaların esnek bir ortaklık içinde birbirlerinden bağımsız olmaları için ittifakın yapısını yeniden şekillendirmek istiyor.

 

Renault CEO'su Thierry Bollore daha önce, teklifin geri çekilmesinden sonra Fiat Chrysler ile aralarında görüşme olmadığını söylemişti.

 

Renault'nun en büyük hissedarı olan Fransız hükümeti Nissan'ın onay vermediği bir birleşmeye gönülsüz olunca Renault ve FCA arasındaki birleşme görüşmeleri durdurulmuştu. Fiat Chrysler, bu durum için Fransız hükümetini suçlarken, hükümetin Renault'daki etkisini azaltmasını istiyor.

 

Şu an Renault’nun önceliği Nissan’la olan ilişkiyi onarabilmek, zira Fransız hükümeti bir FCA - Renault evliliğinin başarısı için bunun kritik olduğunu düşünüyor.

 

Renault-Nissan ve Fiat-Chrysler arasındaki potansiyel bir anlaşma, dünyanın en büyük üçüncü otomobil üreticisini yaratabilir ve elektrikli otomobiller ya da otonom sürüş gibi yeni teknolojilerin yaygınlaştığı süreçte tüm taraflara maliyet avantajı sağlayabilir.

Son Güncelleme : 26 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo