Kırmızı Tesla Semi Kaliforniya’da Görüldü!

Ototeknikveri     25 Haziran 2019 10:56

ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Rocklin şehrinde görüntülenen Tesla Semi elektrikli kamyonun prototipi, kırmızı rengi ve küçük ön bagajıyla dikkat çekti. Alışılmadık bir şekli olan ön bagaj, Model S ya da Model 3’ün bagajı ile hemen hemen aynı boyutta.

Kırmızı Tesla Semi Kaliforniya’da Görüldü!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Resimler SacTesla araç kiralama şirketinin sahibi Jerome Mends-Cole tarafından paylaşıldı. Elektrikli Semi, Tesla’nın Rocklin mağazasında park halinde görüntülendi.

 

Tesla CEO’su Elon Musk geçtiğimiz günlerde aracın 2020’nin sonlarına doğru üretime gireceğini açıklamıştı.

 

UPS, FedEx ve Walmart gibi firmalar Tesla Semi için şimdiden sipariş verdiler ve üretimin bir an önce başlamasını bekliyorlar. Musk ise şu an için ellerinde yeterli pil olmadığını, hazırlıklar tamamlanmadan üretime başlayamayacaklarını söylüyor.

Tesla Semi’nin en üst donanım versiyonunun 804 km menzilli olması bekleniyor. Araç arkasında treyler olmadığında sadece 5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilecek. 40 ton yük ile bu süre 20 saniyeye çıkıyor.

Tesla Semi’nin 482 km menzilli versiyonunun fiyatı 150.000 dolardan başlayacak. Diğer 804 km menzilli versiyonun fiyatı 180.000 dolar olacak.

Son Güncelleme : 28 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo