BMW’nin Hibrit Modelleri Elektrikli Sürüşe Otomatik Geçecek

Ototeknikveri     25 Haziran 2019 11:14

BMW’nin yeni “eDrive Zone” fonksiyonu ile, plug-in hibrit otomobiller şehirlerdeki emisyonsuz bölgeleri algılayarak elektrikli sürüş moduna otomatik olarak geçecek.

BMW’nin Hibrit Modelleri Elektrikli Sürüşe Otomatik Geçecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman otomobil üreticisi, eDrive Zone teknolojisinin plug-in hibrit otomobillere de tam elektrikli otomobillerle aynı geçiş haklarını vermesini umuyor. Bu araçlar yeni teknoloji sayesinde yanmalı motorların yasak olduğu yerlerde elektrikli otomobillerle aynı şekilde hareket edecek. Tüm BMW plug-in hibrit modeller gelecek yıldan itibaren bu teknolojiye sahip olacak.

 

Yeni eDrive Zone fonksiyonunun yanı sıra, BMW plug-in hibrit otomobil sürücülerini elektrikli sürüşe teşvik etmek için BMW Points uygulamasını başlatıyor. Sürücüler elektrikli sürüş yaptıkları kilometre başına ve yaptıkları her şarj için puan kazanacak. Bu puanlar Charge Now istasyonlarında ücretsiz şarj, ücretsiz otopark gibi ödüllere dönüştürülebilecek. Gelecekte ödüllerin kapsamı genişletilecek.

 

Sistem Rotterdam’da 50 gönüllü plug-in hibrit sürücüsü tarafından üç ay süreyle denendi.

 

Firma 2025 yılına kadar 25 elektrikli ve hibrit modele sahip olmayı hedefliyor. Bu 25 modelin en az yarısı tam elektrikli olacak.

 

Geçen yıl firma dünya çapında 142.617 adet elektrikli ve hibrit BMW ve Mini otomobil sattı. Bu yılın sonunda bu rakamın 500 bine kadar çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 28 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo