Lightyear One: Güneş Enerjili Elektrikli Otomobil Prototipi

Ototeknikveri     26 Haziran 2019 11:19

Lightyear, dünyanın ilk “uzun menzilli güneş enerjili arabası” olarak nitelendirilen yeni One prototipini tanıttı.

Lightyear One: Güneş Enerjili Elektrikli Otomobil Prototipi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Altyapı eksikliği ve çevreyi kirleten elektrik üretme yöntemleri gibi geleneksel elektrikli taşıtlarla ilgili sorunları çözmek için tasarlanan One, kaputu ve tavanında güneş panelleriyle geliyor. Güneş panelleri 5 metrekarelik bir alana yayılıyor ve bir yetişkinin kırılmaya sebep olmadan üzerinde yürüyebileceği sağlamlıkta emniyet camıyla kaplı.

 

Paneller tarafından üretilen elektrik miktarı güne göre değişecek olsa da, Lightyear, güneş panellerinin Hollanda'nın hava koşullarında bir yaz boyunca her gün fazladan 50-70 km menzil sağlayabileceğini söyledi. Şirket bir yıl boyunca otomobilin yaklaşık 700 kWh elektrik üretebileceğini söylüyor.

Şirket güç aktarma organlarının detaylarını vermese de, One'ın dört tekerlek içi elektrikli motoru ve “nispeten küçük bir pili" olduğunu doğruladı. Bu düzeneğin, 725 km'lik bir menzil sağlayacağı iddia ediliyor.

Sürücüler her zaman güneşe güvenemeyeceğinden, One geleneksel şarj yetenekleriyle de donatılmış. Firma kullanıcıların araçlarını gece boyunca normal bir 230V soketle şarj ederek 400 km menzile ulaşabileceklerini söylüyor.

Etkileyici uzunluktaki menzilin nedenlerinden birisi de, One'ın aşırı aerodinamik şekli. Şirket, tasarımı sonlandırmak için hala çalışıyor, ancak mevcut sürükleme katsayısının 0,20'nin altında olduğu tahmin ediliyor. Bu etkileyici bir rakam, ancak aracı aerodinamik tekerlekler, dijital yan aynalar ve yarı bloke edilmiş arka tekerlek açıklıkları ile donatarak sağlandı. "One" aynı zamanda şık bir tasarım ve Volkswagen XL1'i taklit eden aerodinamik bir arka kısma sahip.

Araba hala prototip durumunda ancak şirket 2021'de bir üretim modeli başlatmayı planlıyor. Lightyear One için şimdiden 135.352 dolar karşılığında rezervasyon yapılabiliyor.

Son Güncelleme : 28 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo