BMW, 4. Seviye Otonom Teknolojisiyle 7 Serisi Prototipini Tanıttı

Ototeknikveri     26 Haziran 2019 11:19

BMW, 4. seviye otonom sürüş teknolojisine sahip 7 Serisi prototipi ile şoförlüğün artık geçmişte kalan bir iş olabileceğini gösteriyor.

BMW, 4. Seviye Otonom Teknolojisiyle 7 Serisi Prototipini Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tam otonom yani 5. seviye bir araç olmasa da, otomobil çoğu koşulda kendisini sürebiliyor ve otomobilin kontrolünü ele geçirmek veya etrafta ne olduğunu anlamak için bir sürücüye ihtiyaç duymuyor.

 

Kullanıcılar bir akıllı telefon uygulamasıyla otomobillerini çağırabilecek ve otomobil istenen konuma kendisi gelebilecek. Otomobil geldiğinde, kullanıcılar 7-Serisine akıllı telefon doğrulaması yoluyla erişebilecek.

 

Kimsenin direksiyonun başında olması gerekmediğinden, kullanıcılar lüks arka koltuklarda rahatlayabilecek ve orta konsol üzerine monte edilmiş bir tablet aracılığıyla yolculuklarını başlatabilecekler. Araba, herkesin emniyet kemerlerini bağladığından emin olduktan sonra harekete geçecek. Kullanıcılar seyahat esnasında tabletten film izleyerek ya da müzik dinleyerek vakit geçirebilecek.

 

Otomobil henüz sadece prototip olsa da, BMW daha gelişmş 2. seviye otonom sürüş özellikleri üzerinde de çalışmaya devam ettiğini açıkladı. Bu, trafik ışıklarını yorumlama yeteneğini de içeriyor.

 

Şirket trafik ışığı tanıma işlevine sahip adaptif bir seyir kontrol sistemi geliştirmiş. Yeni sistem, trafik sinyallerini algılamak ve yorumlamak için “kamera sensörleri, makine öğrenimi teknolojisi ve güçlü bir sunucu” kullanıyor. Böylece sistem kırmızı ışıkta aracı otomatik olarak durdurabiliyor. Sistem ayrıca sarı ışıkları da algılayabiliyor ve aracı yavaşlatıyor.

Son Güncelleme : 28 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo