Volkswagen ve FCA 2021'de Avrupa'da Büyük Emisyon Cezalarına Çarptırılabilir

Ototeknikveri     26 Haziran 2019 11:19

VW Group ve Fiat Chrysler, 2021 AB emisyon standartlarını karşılayamazlarsa, sırasıyla 1.83 milyar avroya (2.08 milyar dolar) ve 746 milyon avroya (848 milyon $) kadar para cezası verebilirler.

Volkswagen ve FCA 2021'de Avrupa'da Büyük Emisyon Cezalarına Çarptırılabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu uyarı, otomobil üreticilerinin önümüzdeki iki yıl içinde binek otomobillere yönelik ortalama filo emisyonlarını 95g / km'ye düşürme hedeflerine ulaşmasının ne kadar zor olduğunu belirten danışmanlık firması AlixPartners'den geldi.

 

AlixPartners'ın çalışmasındaki potansiyel cezalarla ilgili tahminler, VW ve FCA tarafından 2017 yılı sonunda bildirilen araç emisyon seviyelerine dayanıyor. O zamandan beri, çoğu büyük otomobil üreticisi CO2 emisyonlarını azaltmayı başardı.

 

VW Group, Avrupa kurallarına uyacağını söylerken, FCA bunun yerine en ucuz seçeneğin peşinden gitmeyi tercih ediyor, bu aslında para cezalarını ödemek anlamına gelebilir.

 

AlixPartners yöneticisi Elmar Kades, “Daha ağır arabalar üretiyorsanız ve büyük bir dizel pazar payına sahipseniz, olası cezaları azaltmak istiyorsanız, yapmanız gereken bazı ödevleriniz var. Müşteriler dizelden benzine geçiyor ve bunun elektrifikasyon ve / veya hibridizasyonla telafi edilmesi gerekiyor.” dedi.

 

Şu an itibariyle, ceza ile karşı karşıya kalmayan büyük firmalar araştırmaya göre sadece Volvo ve Toyota. VW Grubuna gelince, en büyük para cezasına çarptırılmasının nedeni, Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi olması (% 24,3). Alman markası, bu katı AB emisyon standartlarını karşılamak için gelecek yıldan itibaren elektrikli araçlar üretmeyi planlıyor.

Son Güncelleme : 28 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo