VW, elektrikli araç filosuyla Almanya'daki kısa vadeli araç kiralama pazarına katıldı

Ototeknikveri     27 Haziran 2019 11:16

Volkswagen Grubu, sadece elektrikli araçlardan oluşan filosu ile rakiplerinden farklılaşmak isteyen yeni WeShare girişimiyle, kısa vadeli araç kiralama pazarına katıldı.

VW, elektrikli araç filosuyla Almanya'daki kısa vadeli araç kiralama pazarına katıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

WeShare, Perşembe günü 1500 tam elektrikli Golf hatchback otomobil ile Perşembe günü başladı ve gelecek yıl filoya ID3 araçların yanı sıra 500 e-Up da eklenecek.

 

Volkswagen, WeShare'in 2020'de Prag ve Hamburg'a genişleyeceğini belirtti.

 

Kısa vadeli kiralama hizmetleri Berlin'de son aylarda çoğaldı. Almanya'nın başkentinde Sixt, Miles, Oply ve Ubeeqo, birleşmelerinden aylar sonra hala DriveNow ve Car2go markaları altında faaliyet gösteren BMW ve Daimler'in ShareNow hizmeti ile rekabet ediyor. Otomobil paylaşımının yanı sıra bir dizi scooter ve bisiklet paylaşım hizmeti de kentte bulunabiliyor.

 

WeShare, Volkswagen’in tüketicilere yeni teknolojiyi tanıtmasına ve elektrikli araçlar alanındaki faaliyetlerini hızlandırmasına yardımcı olabilir.

 

VW, 2028 yılına kadar 12 otomobil markası için yaklaşık 70 pilli elektrikli model sunmayı ve önümüzdeki on yılda 22 milyon elektrikli otomobil üretmeyi planlıyor. Stratejinin işe yaraması için, tüketicilerin araçların günlük kullanım için uygun olduğuna ikna olması gerekiyor.

 

WeShare arabalarını tanıtım amacıyla dakikada 19 cent gibi düşük bir ücretle kiralayacak. Kıyaslamak gerekirse, DriveNow'ın fiyatı dakikada 30 cent.

 

Firmanın dijital hizmetlerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Christian Senger yaptığı açıklamada, "Bu kadar tutarlı ve geniş bir teklifle rekabette öne çıkıyoruz." Dedi.

Son Güncelleme : 28 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo