Toyota, Endonezya'da Elektrikli Araçlar Geliştirmek İçin 2 Milyar Dolar Yatırım Yapıyor

Ototeknikveri     28 Haziran 2019 10:59

Reuters'in haberine göre Toyota, önümüzdeki dört yıl içinde Endonezya'da elektrikli araçların geliştirilmesine 2 milyar dolar yatırım yapacak.

Toyota, Endonezya'da Elektrikli Araçlar Geliştirmek İçin 2 Milyar Dolar Yatırım Yapıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Endonezya hükümetinden yayınlanan bir açıklamaya göre, Toyota başkanı Akio Toyoda, “2019’dan 2023’e kadar, yatırımımızı kademeli olarak 28,3 trilyon rupiye (2 milyar $) çıkartacağız.” dedi.

 

Endonezya, bölgedeki en büyük ekonomilerden birisi ve elektrikli taşıtları güçlendiren lityum iyon pillerde ihtiyaç duyulan önemli bir madde olan büyük nikel laterit cevheri rezervlerine sahiptir. Devlet yetkilileri, ülkenin lityum pil üretiminde önemli bir oyuncu olabileceğine inanıyor ve yabancı otomobil üreticilerinden yatırım çekmeye çalışıyor.

 

Toyota, ülkenin Denizcilik Bakanı Luhut Pandjaitain ile Toyota İcra Kurulu Başkanı Akio Toyoda arasında yapılan Osaka toplantısının ardından Endonezya'ya yatırım yapmayı kabul etti.

 

Toyoda, “Endonezya hükümetinin bu konuda zaten bir yol haritası olduğu için, Toyota, Endonezya'yı başlıca elektrikli taşıt yatırım destinasyonu olarak görüyor.” dedi.

 

Japon otomobil üreticisinin yatırımı, başlangıçta Endonezya'da hibrit araçların geliştirilmesini kapsayacak, daha sonraki adımlar ise henüz net olarak açıklanmadı.

 

Bu, ülkede elektrikli araçlara yapılan ilk büyük yatırım değil. Aralık ayında, Hyundai, yerel elektrikli araçlar inşa etmeye başlamak için ülkede 880 milyon dolarlık otomotiv yatırımını açıkladı. Buna ek olarak, Mitsubishi, elektrikli araçları barındırabilecek yerel altyapıyı araştırmak için Endonezya hükümeti ile birlikte çalışıyor.

Son Güncelleme : 01 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo