Üçüncü Nesil Audi R8 Yine V10 ile Devam Edebilir

Ototeknikveri     28 Haziran 2019 11:01

İkinci nesil Audi R8 bu yıl 4 yaşına girerken, halefi için planlar çoktan başladı. Önceki haberler, elektrifikasyona doğru bir kayma olduğunu yazarken, bu firmanın V10 motoru tamamen kullanımdan kaldıracağı anlamına gelmeyebilir.

Üçüncü Nesil Audi R8 Yine V10 ile Devam Edebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aslında, Audi Sport'un genel müdürü Oliver Hoffman, Nurburgring 24 Hours yarışı sırasında Autocar'a yaptığı açıklamada on silindirli motorun firma içindeki pek çok yönetici tarafından desteklendiğini belirtti.

 

Hoffman “V10 bir simge ve segment içinde benzersiz bir konumda. Mevcut R8 ile müşterilerimiz bunu seviyor. V10 için savaşıyoruz, ancak [gelecek nesil için] yanmalı motorlar, elektrifikasyon ya da başka bir şey, model için en faydalı olacak güç aktarma organı neyse ona karar verilecek." dedi.

 

Lamborghini de Huracan'ın halefi için bir V10 sunmayı düşünüyor. İtalyan süper otomobil, R8'in kardeş modeli ve bir senaryoya göre, Audi'nin modelinin yeni neslinde sınırlı üretim versiyonlarda V10 motor kullanılmaya devam edilebilir.

 

Hoffman sözlerini şöyle sürdürdü: “Lamborghini'nin doğal emişli bir motoru var, Lamborghini gibi doğal emişli motorlara sahip çıkan başka hiçbir marka yok. Sant'Agata'dan arkadaşlarla çok yakın çalışıyoruz. Bu tür arabaları geliştirmenin tek yolu, geliştirme çalışmalarının maliyetini paylaşmak ve çok, çok sağlam bir platform stratejisine sahip olmak. Lamborghini Huracan, R8 platformuna dayanıyor ve bu bizim - Lamborghini ile birlikte, Porsche ile birlikte, grubumuzdaki tüm sportif markalarla - geliştirme maliyetlerini paylaşmamıza yardımcı oluyor.”

 

Üçüncü nesil R8'in henüz üç yıl uzakta olduğu söylenirken, Audi ekibi, mevcut modelin daha sıra dışı bir versiyonunu hazırlayarak çıtayı yükseltti. Henüz netleşmeyen yarış pisti odaklı model, yaklaşmakta olan Mercedes-AMG GT (R) Black Serisi'nin yoluna çıkmaya çalışırken, arkadan çekişli bir sürüş düzenine ve GT3 yarış aracının aerodinamiğine sahip olabilir.

Son Güncelleme : 01 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo