Skoda'dan Temiz ve Ekonomik Yeni Scala G-Tec

Ototeknikveri     28 Haziran 2019 11:10

Skoda zaten bir dizi modern benzinli ve dizel motor sunuyor, ancak bununla yetinmeyerek yeni Scala hatchback'in CNG'li (sıkıştırılmış doğal gaz) bir versiyonunu da tanıttı.

Skoda'dan Temiz ve Ekonomik Yeni Scala G-Tec
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Scala G-Tec, markanın Octavia'dan sonra CNG destekli ikinci modeli ve yılın dördüncü çeyreğinde Active, Ambition ve Style adlı üç donanım seviyesinde piyasaya sürülecek.

 

Scala G-Tec gücünü 90 PS (89 hp / 66 kW) güç çıkışı ve 160 Nm tork üreten ve Euro 6d-Temp emisyon standardını karşılayan 1.0 litrelik turboşarjlı, üç silindirli bir motordan alıyor. Güç, altı ileri manuel şanzıman ile ön tekerleklere aktarılıyor.

 

Bu konfigürasyonda, Skoda üç CNG tankının tamamı dolduğunda, otomobilin yaklaşık 410 km gidebildiğini belirtiyor. 9 litrelik benzin deposu da eklendiğinde bu mesafe 630 km'ye çıkıyor. Otomobili sadece CNG'de çalıştırmak CO2 emisyonlarını yüzde 25 düşürüyor.

Skoda'nın Teknik Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Christian Strube, “Doğal gaz, CO2 emisyonlarını azaltmak için önümüzdeki yıllarda Skoda'nın motor portföyünde önemli bir rol oynayacak. Doğal gazlı motorlarımız düşük emisyonları nedeniyle müşterilerimiz için giderek daha popüler hale geliyor. Skoda Scala G-Tech'i süren herkes gelecekte de nispeten düşük yakıt maliyetlerinden faydalanacak. ”

 

CNG tankları alt gövdeye entegre edilmiş ve sonuç olarak, yeni kompakt hatchback, tüm koltukları yerindeyken 339 litre bagaj kapasitesine sahip. Bu da benzinli ve dizel modellerden 128 litre daha az. Yine de şirkete göre, bu “bu segmentteki doğal gazlı araçlar için sınıfının en iyisi”.

Scala'nın tüm versiyonları gibi, G-Tec de, Şerit Asistanı, Şehir Acil Durum Freni ve Ön Yardım, LED farlar ve stop lambaları ve diğerleri de dahil olmak üzere oldukça kapsamlı bir standart kit listesine sahip.

Son Güncelleme : 01 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo