PSA, Anlaşmasız Brexit Olması Durumunda Astra'yı İngiltere'de Üretmeyecek

Ototeknikveri     28 Haziran 2019 11:13

Opel'in ya da İngiltere'deki adıyla Vauxhall'ın sahibi olan PSA Grubu, İngiliz hükümetini, anlaşma yapılmadan Brexit olması durumunda, Ellesmere Port tesisinde Astra üretimini durdurabileceği konusunda uyardı.

PSA, Anlaşmasız Brexit Olması Durumunda Astra'yı İngiltere'de Üretmeyecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fransız otomobil üreticisi kısa bir süre önce yeni nesil Opel / Vauxhall Astra'nın, biri Almanya'daki Rüsselsheim tesisi olmak üzere Avrupa'daki iki tesiste üretileceğini açıklamıştı.

 

İkinci fabrikaya ilişkin karar hala beklemede, ancak PSA İngiltere'nin ilk tercihi olduğunu söylüyordu.

 

Yine de bir sorun var: PSA, hükümetten Brexit'in anlaşmasız olmayacağına dair garanti istiyor.

 

Bu nedenle karar Brexit'in sonucuna bağlı olacak. PSA’nın açıklaması, Başbakan Theresa May’in her iki potansiyel halefi olan Boris Johnson ve Jeremy Hunt’ın 31 Ekim’de bir anlaşma yapmadan İngiltere’yi AB’den çıkarmaya hazır olduklarını belirtmelerinin ardından geldi.

 

İngiltere'nin otomobil endüstrisi bu haftanın başlarında, hiçbir anlaşma yapılmayan Brexit'in “depremsel” bir etkiye sahip olacağı ve sektörün yüzde 10'a kadar çıkan gümrük vergileriyle sakatlanması, sınır gecikmeleri ve bürokrasinin sorun yaratması anlamına geleceği konusunda uyardı.

 

Şu anda, Vauxhall/Opel Astra, İngiltere'de Ellesmere Port ve Polonya'da Gliwice fabrikalarında üretiliyor. Astra K hala yaşam döngüsünün ortasında, güncellenen model ise yakında gelecek. Bu, yeni nesil modelin yaklaşık iki ila üç yıl uzakta olduğu ve bu nedenle üretiminin ayrıntılarının netleşmesinin daha fazla bekleyemeyeceği anlamına geliyor.

Son Güncelleme : 01 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo