Hyundai, Sedan'ı Müşterilerin İhtiyaçlarına Uyarlamak İstiyor

Ototeknikveri     28 Haziran 2019 11:15

Bir çok büyük otomobil üreticisi sedandan uzaklaşıyor, ancak Hyundai bu tip otomobillerin parlak bir geleceği olabileceğini söylüyor.

Hyundai, Sedan'ı Müşterilerin İhtiyaçlarına Uyarlamak İstiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai, Kia ve Genesis'in global ürün stratejisi ve tasarım yöneticisi Thomas Schemera Nurburgring 24 Saat yarışlarında sedan otomobillerin geleceğiyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

 

Schemera, otomobil üreticilerinin, sedan modelleri tamamen terk etmek yerine günümüz müşterilerinin beklentilerine adapte etmelerinin çok daha mantıklı olacağını söyledi.

 

Yönetici, “Kişisel fikrimi sorarsanız, Ford, FCA ve başka firmaların sedan otomobilleri terk etmeleri büyük bir hata. Şimdi herkes SUV'lara yöneliyor, herkes sedan pazarının düşüşe geçtiğini düşünüyor. Bizim düşüncemiz, sedanları biraz daha farklılaştırmak. Mesela daha sağlam ve atletik bir tarz olabilir. Sedanın görünümü ve hissi farklıysa, diğerleri arasından sıyrılabilir.” diye konuştu.

 

Schemera'ya göre, müşteri tercihlerinin SUV'lara ve crossover modellere yöneldiği günümüz dünyasında bir sedan üretmek için bu araçları farklı bir şekilde tasarlamanız gerekiyor. Sedan otomobillerin özellikle geniş alan sunması ve kolay kullanımı avantaj sağlıyor.  

 

Hyundai geçen yıl ABD'de yeni Accent'i tanıttı ve belki de daha önemlisi, radikal bir şekilde yeniden tasarlanmış Sonata'yı da çıkardı.

 

Bu, sedan otomobilleri önemseyen firmanın aynı zamanda SUV'lara ve crossover modellere çok fazla yatırım yapmadığı anlamına da gelmiyor. Firmanın mevcut ürün yelpazesinde Kona, Tucson, Santa Fe, Santa Fe XL, Palisade ve yakında çıkacak küçük Venue modelleri var. Firma sadece bütün yumurtaları bir sepete koymamaktan yana. SUV'lardan yana esen rüzgarın yönünün bir gün değişebileceği düşünülürse bu mantıklı bir strateji diyebiliriz.

Son Güncelleme : 01 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo