BMW, İçten Yanmalı Motorların En Az 30 Yıl Daha Buralarda Olacağını İddia Ediyor

Ototeknikveri     30 Haziran 2019 05:07

BMW, 2023 yılına kadar 25 elektrikli ve hibrit araca sahip olmayı planlıyor ve bunların yarısından fazlası tamamen elektrikli olacak.

BMW, İçten Yanmalı Motorların En Az 30 Yıl Daha Buralarda Olacağını İddia Ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Buna rağmen, otomobil üreticisi benzinli ve dizel motorlardan vazgeçmiyor. #NEXTGen etkinliğinde Automotive News'e konuşan BMW geliştirme patronu Klaus Fröhlich, içten yanmalı motorun yakın zamanda gitmeyeceğini söyledi.

 

Fröhlich “2025 itibariyle satılan araçlarımızın en az yüzde 80'inin hala içten yanmalı bir motora sahip olmasını bekliyoruz." dedi. Yönetici dizellerin en az 20 yıl daha buralarda olacağına inandığını söylerken, benzinli motorlar için bu sürenin otuz yılı bulabileceğini savundu.

 

BMW elektrik çağına kendini en iyi şekilde hazırlamaya çalışırken, Fröclich şu an geçiş sürecinin fazla abartıldığını söyledi. Yönetici özellikle bazı pazarların daha uzun süre elektrikli veya hibrit taşıtları benimsemeyeceğine inanıyor. Fröchlich, altyapı eksikliğinin Rusya, Orta Doğu ve Çin bölgelerinin 10-15 yıl daha benzinli motorları tercih etmeye devam edebileceği anlamına gelebileceğini belirtti. Fröchlich Ayrıca, ABD'de sadece Doğu ve Batı kıyısında popüler olan elektrikli araçların kolayca ana akım olamayacağını söyledi.

 

Elektrikli taşıtların üretiminin geleneksellere kıyasla daha maliyetli olması da Fröchlich'in dikkat çektiği konulardan birisi. Bu, özellikle pil paketlerinden kaynaklanıyor ve Fröchlich talep arttıkça pil üretiminde gereken hammadelerin fiyatlarının daha da artabileceğine işaret etti.

 

Getirdiği eleştirilere rağmen Fröchlich elektrikliye geçişin devam edeceği ve yakın gelecekte bazı yanmalı motorların firmanın seçenekleri arasından kaldırılacağını da belirtti. Bunlar arasında 1.5 litre üç silindirli dizel ve 750d'de bulunan dörtlü turbo 3.0 litre altı silindirli dizel de var. Ayrıca V12, yılda sadece yaklaşık 5000 adet sattığından ve emisyon standartlarını karşılamak için sürekli güncellenmesi gerektiğinden sonlandırılacak motorlar arasında.

Son Güncelleme : 01 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo