Mazda, Subaru, Suzuki Ve Diğerleri Toyota'nın Otonom Sürüş Girişimine Katıldı

Ototeknikveri     01 Temmuz 2019 11:03

Reuters'in haberine göre, en az beş Japon otomobil üreticisi, SoftBank Corp ve Toyota'nın kurduğu otonom sürüş ortak girişimine katıldı.

Mazda, Subaru, Suzuki Ve Diğerleri Toyota'nın Otonom Sürüş Girişimine Katıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kaynaklara göre, Mazda, Suzuki, Subaru, Isuzu ve Daihatsu, Monet adlı girişimin yüzde iki hissesini alacak. Otomobil üreticilerinden hiçbiri henüz bu konuda yorum yapmadı.

 

İlk olarak 2018 yılının Ekim ayında duyurulan Monet, isteğe bağlı otonom sürüşlü servis platformu geliştiriyor ve Mart ayında Honda ve Hino Motors'dan yatırım alarak toplam yatırımı 23.2 milyon dolara çıkardı. Beş yeni ortağın bu girişime ne kadar yatırım yapmayı planladıkları henüz bilinmemekle birlikte, Softbank ve Toyota'nın şirketin yüzde 35'ine sahip olduğu, Honda ve Hino'nun ise yüzde 10'luk bir hisseye sahip olduğu öğrenildi.

 

Monet, 2020'de Güneydoğu Asya'da hizmetinin temel bir versiyonunu başlatmayı hedefliyor. Ayrıca, firma gelecek yıl Japonya'da isteğe bağlı otobüs ve otomobil hizmetleri sunmak istiyor.

 

Toyota'nın gelecekteki otonom araçlarının Monet servisinin merkezinde olacağına ve kullanılacak aracın 2018'in başlarında CES'te tanıtılan şirketin e-Palette konsept otomobiline dayanacağına inanılıyor. Bu konsept, sürüş paylaşımı kullananlar için bir ulaşım aracı olmanın yanı sıra teslimat aracı olarak da görev yapabiliyor.

Son Güncelleme : 03 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo