Norveç'te Satılan Yeni Arabaların Neredeyse Yarısı Elektrikli

Ototeknikveri     02 Temmuz 2019 11:52

Norveç tam elektrikli taşıtlar için bir cennet haline geldi, 2019'un ilk altı ayında ülkede satılan yeni arabaların neredeyse yarısı pille çalışıyor.

Norveç'te Satılan Yeni Arabaların Neredeyse Yarısı Elektrikli
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu, elektrikli otomobillerin ülkedeki toplam satışların dörtte birinden fazlasını oluşturduğu geçen yılın aynı dönemine göre büyük bir artış.

 

Daha spesifik olarak, Ocak ayından Haziran ayına kadar satılan yeni otomobillerin yüzde 48,4'ü elektrikli ve bu Reuters'e göre, Norveç'i kişi başına EV satışlarında oldukça büyük bir marjla lider ülke yapıyor.

 

Norveç'in hedefi, önümüzdeki on yılın ortalarına kadar dizel ve benzinli araçları yasaklamak. Pilli elektrikli otomobiller, yanmalı motorlu araçlara uygulanan ağır vergilerden muaf olmakla birlikte, otopark, gişeler ve arabalı vapur ücretlerinde de indirimlerden yararlanıyor.

 

Bu küçük ülke, elektrikli araçlar ve beraberindeki altyapısı için dünyanın test alanı haline geldi. Çin ve ABD nüfusları nedeniyle çok daha yüksek satış rakamlarına sahip olabilirler ancak toplam taşıt sayısı içinde elektrikli taşıtların payı bakımından Norveç diğer her yeri geride bırakıyor.

 

Tesla, Norveç'te 1 numaralı marka oldu ve Haziran ayında 3760 otomobil satarak pazarın yüzde 24.5'ine sahip oldu. Tesla satışlarının çoğu Model 3'ten oluştu ancak daha pahalı olan Model S ve Model X'in satışları geçen yıllara kıyasla biraz düştü. Tesla Model 3 aynı zamanda 2019'un ilk altı ayında Norveç'in en çok satan otomobili oldu.

 

Hyundai, Kia, Nissan ve Renault gibi otomobil üreticileri de, hibritler ve plug-in hibritler yerine tam elektrikli araçlar sunan birkaç şirketten biri olarak Norveç pazarında kendilerine önemli yer buldu. Ford ve Mercedes'in de gelecek yıldan itibaren tamamen elektrikli elektrikli modelleriyle onlara katılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 03 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo