Ford'un Park Alanı Rehberliği Teknolojisi Herkesin Hayatını Kolaylaştırabilir

Ototeknikveri     02 Temmuz 2019 11:52

Londra ve Frankfurt gibi büyük Avrupa şehirlerinde, yılda 1.200 Avro'yu (1.412 $) bulan ücretlere rağmen boş park yeri aramak için 67 saat harcanabiliyor.

Ford'un Park Alanı Rehberliği Teknolojisi Herkesin Hayatını Kolaylaştırabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ancak, bazı durumlarda da asıl mesele park yeri eksikliği değil, oldukça düşük doluluk oranları. Bunu akılda tutarak, Ford ve Vodafone, her yerdeki sürücülere büyük yardımı dokunacak, Park Alanı Rehberliği adlı yeni bağlantılı araç teknolojisini test ediyor.

 

Ford Avrupa mühendisi Tobias Wallerius, “Uydu navigasyon sistemleri hedefimize ulaşmamıza yardımcı olmakta harika iş çıkartıyor, ancak iş vardığımız yerde park etmeye gelince çok da kullanışlı değiller. Park Alanı Rehberliği, sürücülerin yolculuklarını daha hızlı bir şekilde tamamlamalarına, paradan ve zamandan tasarruf etmelerine yardımcı olabilecek bağlantılı bir araç teknolojisi olacak.” dedi.

 

Park Alanı Rehberliği, otopark verilerine dayanarak gerçek zamanlı güncellemeler alacak ve şu anda Almanya'daki KoMoD (Kooperative Mobilität im digitalen Testfeld Düsseldorf) programının bir parçası olarak deneniyor. Test araçları şehir içinde ilerledikçe, merkezi bir bilgisayar sisteminden (coğrafi konumlarına göre) yol durumu ve otopark bilgilerini alacak.

 

Vodafone inovasyon yöneticisi Michael Reinartz, “Araçlar altyapıyla gerçek zamanlı veri alışverişinde bulunduğunda, trafik daha akıllı hale gelecek, park yeri aramak daha az stresli olacak ve insanlar hedeflerine daha çabuk ulaşacaklar” diye konuştu.

 

KoMoD'un bir parçası olarak Ford ve Vodafone tarafından denenen diğer özellikler arasında Trafik Işığı Yardım Sistemi, Tünel Bilgi Sistemi, Vario Ekranı (yerel trafiği etkileyebilecek olayların uyarısı), Trafik Kontrol Sistemleri, Akıllı Trafik İşaretleri İletimi ve Kötü Hava Durumu Uyarısı da bulunuyor.

 

Tüm bu teknolojiler gerçek zamanlı güncellemeler kullanarak çalışıyor ve teorik olarak günlük işlemlerinde sürücülere büyük yardımda bulunuyor.

Son Güncelleme : 03 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo