Honda e'nin Elektrikli Motoru 150 PS Güç Çıkışı Ve 300 Nm Tork Sağlıyor

Ototeknikveri     03 Temmuz 2019 11:37

Aylar süren bekleyişin ardından Honda nihayet yeni elektrikli modeli hakkında bilgiler paylaştı.

Honda e'nin Elektrikli Motoru 150 PS Güç Çıkışı Ve 300 Nm Tork Sağlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda e'nin arkadan çekişli bir platform ve yaklaşık 200 kilometre menzile sahip olduğunu zaten biliyorduk ama şimdi aracın elektrikli motoru ve dinamik özellikleri hakkında da daha fazla şey öğreniyoruz.

 

Küçük otomobil, güç çıkışı 150 PS'ye (110 kW / 148 hp) varan ve 300 Nm maksimum tork sağlayan bir elektrikli motorla geliyor. Bu sayıları sıradan olarak nitelendirmeden önce, uzunluğu 3895 mm, genişliği 1750 mm ve yüksekliği 1495 mm olan B segmenti bir araçtan bahsettiğimizi hatırlamamız gerekir.

 

Şu an için hiçbir performans özelliği açıklanmamakla birlikte Honda, e'nin “son derece hassas dinamikler, çok iyi verimlilik ve performans” sunacağını söylüyor. Honda e daha çabuk bir hızlanma tepkisi sunacak “Spor Modu”na da sahip olacak.

 

Otomobil üreticisi, aracın ağırlık merkezinin, pilin aracın zeminin altına yerleştirilmesi sayesinde, yerden yaklaşık 500 mm yüksekte olduğunu da ekliyor. Ayrıca, Honda e 50:50 ağırlık dağılımına sahip ve “kompakt elektrikli otomobil segmentine stabilite ve yol tutuş performansının optimum dengesini” sunuyor.

 

Sonuç olarak, araç “hızlı şerit değişimlerinde üstün yol tutuşu” sunarken, süspansiyonun dört tekerlekten bağımsız McPherson Strut tasarımı sayesinde yolcular için konforlu ve zarif bir deneyim sağlanıyor. Nitekim Honda, otomobilin sürüş kalitesini daha büyük segmentlerdeki otomobillere göre kıyasladığını söylüyor.

 

Arkadan çekişli sistem çeşitli avantajlar da getiriyor. Örneğin, Honda e özellikle “dar şehir sokaklarında olağanüstü manevra kabiliyeti” sunuyor.

 

Honda otomobilde sınıfının en kompakt örneklerinden olan su soğutmalı 35.5 kWh pil kullanmış. Bu, otomobil üreticisinin düşük bir araç ağırlığı elde etmesine olanak sağlamış (henüz rakamlar açıklanmadı). Otomobil üreticisi, otomobilin şasisinin, yapısal sertliğe katkıda bulunan ve aynı zamanda ağırlığı azaltan yüksek mukavemetli malzemelerden yapıldığını söylüyor. Pilin 200 km'den fazla sürüş menzili ve 30 dakika içinde yüzde 80 dolum sağlayan hızlı şarj etme özelliği sunacağı tahmin ediliyor.

 

Çoğu elektrikli araçta olduğu gibi, Honda e, otomatik rejeneratif frenleme sayesinde tek pedallı bir otomobil olacak.

 

Honda e'nin üretim versiyonu bu yıl Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarında tanıtılacak ancak üretime yakın bir prototip (resimde görülen) bu haftasonu Goodwood Hız Festivali'nde görülebilecek.

Son Güncelleme : 05 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo