Yeni Mercedes-AMG A 45 ve CLA 45: Kompakt Bir Gövdede Süper Otomobil Performansı

Ototeknikveri     04 Temmuz 2019 10:40

Mercedes nihayet Goodwood Hız Festivali'nde yeni A45 ve CLA45 AMG modellerini paketinden çıkardı.

Yeni Mercedes-AMG A 45 ve CLA 45: Kompakt Bir Gövdede Süper Otomobil Performansı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni AMG modelleri, sınıflarını yeniden tanımlamayı hedefleyen bazı ciddi etkileyici rakamlarla geliyor; Her ikisi de 415 hp (421 PS) güç çıkışına sahip, 3.9 saniye gibi kısa bir sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor ve Drift modu ile gelen turboşarjlı 2,0 litre M139 dört silindirli motorla çalışıyor.

 

Daha önce olduğu gibi, müşteriler iki versiyon arasında seçim yapabilecekler; 382 hp (387 PS) güç çıkışı ve 480 Nm tork sunan temel 45 modeli ve 415 hp (421 PS) güç çıkışı ve 498 Nm torkuyla daha güçlü 45 S.

 

Tüm modellerde yeni sekiz ileri AMG Speedshift çift debriyajlı şanzıman ve Performance 4Matic + dört tekerlekten çekiş sistemi bulunuyor. Temel A 45 modeli 4 saniyede (CLA 45, 4.1 saniye) sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor, A 45 S ise bu hıza 3.9 saniyede ulaşabiliyor (CLA 45 S, 4 saniye). Temel 45 modelleri için en yüksek hız 250 km/s ile elektronik olarak sınırlandırılmış, S versiyonları için azami hız 270 km/s.

 

Yeni AMG 45 modellerinin gövdesi, süspansiyon için daha sağlam bir temel sağlamak üzere güçlendirilmiş, AMG mühendisleri, motorun altına ayrıca yeni ön kule gergisini destekleyen hafif bir alüminyum plaka eklemişler. Yan elemanlar ve A direkleri arasında ilave takviye plakaları bulunuyor, ayrıca alt gövdenin önündeki ve arkasındaki çapraz destekler kasayı daha da sağlam hale getiriyor.

 

Performance 4Matic + dört tekerlekten çekiş sisteminin öne çıkan özelliği, arka diferansiyelde bulunan yeni AMG Tork Kontrol sisteminin dahil edilmesi. Sistem, her bir arka kardan mili için bir tane olmak üzere, her bir arka tekerleğe gönderilen tork miktarını çok daha büyük bir hassasiyetle kontrol eden, elektronik olarak kontrol edilen iki çok diskli debriyaj kullanıyor.

 

Reklamı yapılan Drift modu, S modellerinde standart ve diğer modeller için isteğe bağlı AMG Dynamic Plus paketinin bir parçası. Daha büyük AMG V8'lerde olduğu gibi, yeni Drift modu 'Yarış' sürüş modu seçildiğinde, ESP devre dışı bırakıldığında ve şanzıman manuel moddayken devreye girebiliyor.

 

Yeni AMG 45 altı sürüş modu ile birlikte geliyor: Konfor, Spor, Spor +, Kaygan, Bireysel ve Yarış. Sonuncusu standart modellerde isteğe bağlı olarak alınabiliyor.

 

2020 Mercedes-AMG A 45 ve CLA 45'in satışlarının bu yılın sonunda başlaması bekleniyor.

Son Güncelleme : 07 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo