BMW CEO'su Harald Krueger 2020'de Görevini Bırakacak

Ototeknikveri     07 Temmuz 2019 10:24

BMW CEO'su Harald Krueger, 30 Nisan 2020'de sona erdikten sonra sözleşmesini uzatmayacağını söyledi ve Alman otomobil üreticisinin gelecek aylarda halefini aramasını istedi.

BMW CEO'su Harald Krueger 2020'de Görevini Bırakacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Krueger, “yeni profesyonel çabalar peşinde koşmak ve yeni projeler ve girişimler için çeşitli uluslararası deneyimlerimden yararlanmak” istediğini söyledi.

 

Yönetici, “Bu muazzam ekiple çalışmak ve BMW Grubunu bu endüstrinin en önemli dönüşümü sırasında başarılı bir geleceğe doğru yola çıkarmak benim için her zaman gerçek bir onur” dedi.

 

53 yaşındaki yöneticinin bir süredir şirketin yönetim kurulunun güvenini kaybettiği konuşuluyordu ancak istifa etmeyi kendi başına mı seçtiği veya bu karara mı yönlendirildiği açık değil.

 

BMW Denetleme Kurulu Başkanı Dr. Norbert Reithofer yaptığı açıklamada “Harald Krueger, BMW Grubuna yaptığı tüm pozisyonlarda sürekli bir bağlılık gösterdi. Kişisel olarak büyük bir bağlılık gösterdiği için şükranlarımı sunarım. Kararına ve daha sonraki planlarına saygılı ve anlayışlıyım.” dedi.

 

Reuters'e göre, Krueger'ın potansiyel halefleri arasında üretim şefi Oliver Zipse, mali işler sorumlusu Nicolas Peter ve AR-GE'den sorumlu yönetim kurulu üyesi Klaus Froehlich bulunuyor.

 

Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine tarafından yayınlanan bir habere göre, Zipse'nin BMW'nin iplerini ele geçirme ihtimalinin yüksek olduğu düşünülüyor.

 

BMW, potansiyel CEO adayları hakkındaki spekülasyonlar hakkında yorum yapmaktan kaçındı, ancak konunun 18 Temmuz'daki bir denetim kurulu toplantısında görüşüleceğini söyledi.

Son Güncelleme : 09 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo