Toyota Prius'u Hareket Halinde Pili Şarj Eden Güneş Panelleri İle Kapladı

Ototeknikveri     09 Temmuz 2019 04:47

Otomobil üreticileri, hibrit ve tamamen elektrikli araçlarının sürüş menzilini en üst düzeye çıkarmak istiyorlar ve güneş panelleri şu anda tam anlamıyla en sıcak çözüm.

Toyota Prius'u Hareket Halinde Pili Şarj Eden Güneş Panelleri İle Kapladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota Temmuz 2019'un sonlarından itibaren yüksek verimli güneş pilleriyle donatılmış Prius PHV (ABD'deki Prius Prime) araçlarıyla kamuya açık yollarda testlere başlamayı planladığını duyurdu.

 

Testler Japonya'da yapılacak ve Sharp Corporation ile ülkenin Yeni Enerji ve Endüstriyel Teknoloji Geliştirme Örgütü'nün (NEDO) desteğinden yararlanılacak. Sharp, programın bir parçası olarak, yüksek verimli hücreler kullanarak yerleşik güneş pili panelleri tedarik edecek.

Otomobil üreticisine göre, hedef “yüksek verimli güneş pilleri ile donatılmış elektrikli taşıtların seyir menzilindeki iyileştirmelerin etkinliğini ve yakıt verimliliğini değerlendirmek”. Toyota, kamuya açık yol testleri için bir demo otomobil üretmek üzere Sharp tarafından sağlanan güneş panellerini çatıya, kaput, arka kapak ve Prius PHV otomobilin diğer parçalarına monte etti.

Güneş şarjlı çatı sistemiyle donatılan demo otomobili, mevcut Prius PHV ile karşılaştırıldığında her bakımdan üstün. 860 W enerji üretim gücü 4,8 kat daha büyük ve güneş pili hücre dönüşüm verimliliği yüzde 34'ü geçiyor (yüzde 22,5'e kıyasla). En önemlisi, demo otomobil hem araç park halindeyken hem de hareket halindeyken pili şarj edebilen bir sistem kullanıyor.

Bu gelişmenin “elektrikli sürüş mesafesinde ve yakıt verimliliğinde önemli iyileştirmeler” sağlaması bekleniyor. Daha spesifik olarak, Toyota, deneysel aracın park halindeyken günlük maksimum şarjının 44.5 km menzil sağladığını, üretim modelindeyse bu menzilin 6.1 km olduğunu belirtiyor.

Araç hareket halindeyken ise demo otomobilde günlük maksimum şarj 56.3 km bir sürüş menzili sağlıyor. Üretim modeli Prius PHV'nin solar şarj sistemi, yalnızca navigasyon ve diğer sistemlere güç sağlayan yardımcı pile hareket halindeyken enerji sağlıyor.

 

Toyota, Toyota City, Tokyo ve Japonya'daki başka noktalarda çeşitli sürüş koşullarında denemeleri yürütecek. Amaç, yerleşik bir solar şarj sisteminin geliştirilmesi için elde edilen verileri kullanmak.

Son Güncelleme : 10 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo