Çinli Baidu, Geely ve Toyota ile Yapay Zeka Teknolojilerinde İş Birliği Yaptı

Ototeknikveri     10 Temmuz 2019 10:48

Çinli teknoloji devi Baidu, yapay zeka ve kendi kendini süren araçlar gibi alanlarda işbirliği yapmak için Geely ve Toyota ile yeni bir ortaklık kurdu.

Çinli Baidu, Geely ve Toyota ile Yapay Zeka Teknolojilerinde İş Birliği Yaptı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Reuters, ortaklıkla birlikte Geely ve Toyota'nın Baidu'nun otonom sürüş platformuna katılacağını bildirdi.

 

Baidu gelecekteki Toyota e-Palette araçlarına otonom otobüsler için geliştirdiği Apollo Minibus yazılımını verecek. Baidu'nun akıllı sürüş departmanının başkan yardımcısı Li Zhenyu, kendi kendini süren araç teknolojilerinin olası diğer kullanım alanlarını keşfetmek için Toyota ile birlikte çalışacaklarını söyledi.

 

Geely ise Baidu ile akıllı bağlantı ve akıllı mobilite gibi bir dizi farklı yapay zeka uygulamasında iş birliği yapmayı planlıyor.

 

Baidu'nun açık Apollo platformu 2017'de başlatıldı ve şu anda dünyanın en büyük otonom sürüş ekosistemlerinden biri. Daimler, Volvo, Ford ve BMW gibi otomobil üreticileri de dahil olmak üzere Apollo'ya katılmak için 130'dan fazla endüstri ortağı imza attı. Ayrıca, binlerce geliştirici Apollo açık kaynaklı platformuna katkıda bulunuyor.

 

Baidu, birçok diğer şirketle işbirliği yaparak otonom sürüş teknolojilerinin geliştirilmesini hızlandırmak amacıyla Apollo'yu kurdu. Diğer birçok Çinli şirket gibi, Baidu sadece otonom araçlar ve yapay zeka alanlarında değil, aynı zamanda sektörün elektrifikasyonunda da liderlik etmek istiyor. Şirket henüz ABD'ye henüz damgasını vurmadı, ancak Çin'in pek çok yerinde otonom araçlarını test etmek için onay aldı.

Son Güncelleme : 11 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo