Saab 9-3, Çin'de Elektrikli Otomobil Olarak Geri Döndü

Ototeknikveri     10 Temmuz 2019 10:48

NEVS (Ulusal Elektrikli Araçlar İsveç), eski Saab 9-3'ü temel alan, tamamen elektrikli bir dört kapılı sedan üretimine resmen başladı.

Saab 9-3, Çin'de Elektrikli Otomobil Olarak Geri Döndü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu lansman, Çin’in NEVS’in Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki diğer şehirlerde üretim konusundaki zamanlamasını da hızlandıracak. Bu arada, Autonews'e göre, otomobiller Tianjin liman kentindeki yıllık 50.000 adet üretim kapasiteli bir fabrikada üretiliyor.

 

Şu an itibariyle, NEVS'in ana şirketi olan Evergrande Group, Saab temelli elektrikli sedan ile ilgili herhangi bir ayrıntıyı henüz açıklamadı. Tek bildiğimiz, platformun, NEVS (2012'de İsveç'te iş adamı Kai Johan Jiang tarafından başlatılan bir şirket) tarafından Saab Automobile'dan satın alınan varlıkların bir parçası olduğu.

Çin’in en büyük emlak firması Evergrande Group, Ocak ayında NEVS’in % 51 hissesini 6,4 milyar yuan (930 milyon $) karşılığında satın aldı.

 

Evergrande Group NEVS’e ek olarak, elektrikli otomobiller için batarya tedarikçisi Şangay merkezli CENAT New Energy, elektrikli motor üreticileri İngiltere merkezli Protean Electric ve Hollandalı e-Traction’ı da satın aldı. Protean Electric grup için otomobil tasarımında esneklik sağlayan, gelişmiş etkinliğe sahip tekerlek içi elektrikli motorlar üretmekle görevlendirildi.

Yine geçtiğimiz ay, Evergrande Group, Guangzhou ve Shenyang'da elektrikli araçlar, bataryalar ve elektrikli motorlar üretmek için Çin hükümetiyle toplam 440 milyar yuan tutarında bir anlaşma imzaladı.

Son Güncelleme : 11 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo