Volkswagen Seçimini Türkiye'den Yana Yaptı

Ototeknikveri     11 Temmuz 2019 09:07

Alman otomotiv devi Volkswagen, Doğu Avrupa'da açmayı planladığı yeni fabrikası için Bulgaristan ve Türkiye arasında yapacağı seçimi tamamladı ve kararını Türkiye'den yana verdi. Fabrika'nın 2022'de üretime başlaması hedefleniyor.

Volkswagen Seçimini Türkiye'den Yana Yaptı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nihayet müjdeli haber geldi ve Volkswagen’in fabrikasını Türkiye’ye kurma kararı aldığı öğrenildi. Volkswagen’in açacağı yeni Fabrika için Bulgaristan ve Türkiye seçeneklerini değerlendirdiği biliniyordu. Son zamanlarda söylentiler, firmanın Türkiye seçeneğine daha sıcak baktığı yönündeydi.

 

Volkswagen’in dün gerçekleştirdiği kurul toplantısında, grup bünyesindeki birden çok marka için çeşitli modellerin üretimi yapacak yeni tesisin Türkiye’de açılması kararı alındı. Alman basınında da yer alan haberde, Volkswagen CEO’su Herbert Diess’in bu kararda etkili olduğu belirtilirken, yatırımın Türkiye'ye yapılmasında Katar’ın da devreye girdiğine dikkat çekildi. Katar Volkswagen hisselerinin %17'sine sahip ve ülkenin Türkiye ile sıcak ilişkileri Volkswagen'i de etkilemiş olabilir.

 

Tercihin Türkiye’den yana kullanılmasında bir diğer etkenin de diğer Doğu Avrupa ülkelerine kıyasla daha düşük işçilik maliyetleri olduğu öğrenilirken, yeni fabrikanın İzmir yakınlarında kurulacağı belirtildi.

 

Türk otomotiv sektöründe son 22 yılın en büyük yatırımı olacak yeni fabrika için 1.3 milyar Euro harcanacak. Faaliyetine 2022 yılında başlaması beklenen fabrikada, en az 4 - 5 bin kişiye istihdam sağlanabileceği tahmin ediliyor.

 

Volkswagen'in kısa süre içinde konuyla ilgili resmi açıklama yapması bekleniyor.

Son Güncelleme : 15 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir94869 Çok güzel bir gelişme, diğer otomobil üreticilerinden de benzer hamleler bekliyoruz

    18 07 2019 11:19 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo