Skoda Kamiq Avrupa Pazarları İçin Üretime Girdi

Ototeknikveri     14 Temmuz 2019 03:22

Skoda, Avrupa'daki üçüncü SUV modeli olan yarı kompakt Kamiq'i inşa etmeye başladı. İlk otomobil şirketin Çek Cumhuriyeti'nde Fabia, Scala, Octavia ve Karoq modellerinin de üretildiği Mlada Boleslav fabrikasında üretim bandından indi.

Skoda Kamiq Avrupa Pazarları İçin Üretime Girdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda, Volkswagen Grubu'nun MQB platformuna dayanan Kamiq için tesiste yaklaşık 100 milyon € (112 milyon $) yatırım yaptı. Üretim hattı MQB27 mimarisine uyarlandı ve yeni pres takımları üretildi. Ek olarak, kaporta ve boya atölyeleri ve son montaj kısımlarında önemli değişiklikler yapıldı. Şu and tesiste günde 400 Kamiq otomobil üretilebiliyor.

 

Karoq ve Kodiaq'dan daha küçük olan yeni model, markanın SUV serisini tamamlıyor ve SUV (yükseltilmiş sürüş konumu vb.) avantajlarını kompakt bir otomobilin çevikliği ile birleştiriyor.

4241 mm uzunluğunda, 1793 mm genişliğinde ve 1531 mm yüksekliğindeki Kamiq, platform kardeşleri VW T-Cross ve Seat Arona ile benzer boyutlarda. Tüm koltuklar açıkken 400 litre olan bagaj kapasitesi, ikinci koltuk sırası katlandığında 1395 litreye çıkıyor.

T-Cross ve Arona gibi, Kamiq de sadece önden çekişli olarak sunuluyor. Motor seçenekleri güç çıkışları 95 PS (94 hp) ila 150 PS (148 hp) arasında değişen üç TSI ve bir TDI motordan oluşuyor. Benzin ve sıkıştırılmış doğal gazla (CNG) çalışan 90 PS (89 bg) bir G-Tec motor da var.

Kamiq, Volkswagen Grubu'nun en yeni yardım ve multimedya sistemleriyle birlikte bir dizi "Simply Clever" çözümü de sunuyor.

Son Güncelleme : 15 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo