Meksika'da son VW Beetle Üretildi

Ototeknikveri     14 Temmuz 2019 03:47

Son Beetle, Volkswagen'in Meksika'daki Puebla tesisinin montaj hattından indi, böylece bir dönem de sona ermiş oldu.

Meksika'da son VW Beetle Üretildi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

1955'ten beri, fabrika kesintisiz olarak birinci, ikinci ve üçüncü nesil Beetle otomobilleri üretiyordu. Beetle, SUV'ların popülaritesine yenik düştü ve Meksika tesisinin onu bir SUV modelle değiştirmesi şaşırtıcı değil.

 

Volkswagen'in Beetle üretiminin sona erdiğini açıklayan basın açıklamasında belirttiği gibi, “Kısa bir süre sonra tesiste Beetle yerine Kuzey Amerika pazarı odaklı kompakt SUV Tarek üretilmeye başlanacak”.

 

Firmanın Meksika CEO'su Steffen Reiche'ye göre, Tarek modeli, 2020'nin sonlarında Jetta sedan ve Tiguan SUV'u da üreten Puebla'da üretime girecek. Yeni SUV'un 2021'de ABD'deki bayilere ulaşması bekleniyor.

 

Tarek, Skoda Karoq'u temel alarak Çin'e özel hazırlanan VW Tharu ile benzer olacak. Uzun aks mesafeli Tiguan'ın altında konumlanacak model, ABD'de markanın giriş seviyesi SUV seçeneğini oluşturacak.

 

Steffen Reiche, yeni model ile ilgili “Çin modelini (Tharu) bu pazara uyarlayacağız. Bizim versiyonumuz, Çinlilere kıyasla daha sert ve daha güçlü olacak” dedi.

Kuzey Amerika'ya yönelik VW Tarek Meksika'da üretilirken, Güney Amerika versiyonu Arjantin'de üretilecek ve diğer ülkelere buradan gönderilecek.

 

VW Tharu'da olduğu gibi, Tarek de MQB platformunu temel alacak. Çin'de, Tharu, 116 PS (114 hp), 150 PS (148 hp) ve 190 PS (187 hp) güç çıkışlı üç turboşarjlı dört silindirli benzinli motorlar (1.2, 1.4 ve 2.0 litre) ile sunuluyor. Yedi vitesli çift debriyajlı şanzıman her motor için standart ve tüm versiyonlar önden çekişli sürüş sistemine sahip.

 

Not: Fotoğraf Çin'e özel VW Tharu modelini göstermektedir.

Son Güncelleme : 15 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo