Lexus'un Elektrikli Konsepti Tokyo Otomobil Fuarı'na Geliyor

Ototeknikveri     14 Temmuz 2019 06:58

Lexus, zaten baş döndürücü bir dizi hibrit model sunuyor, ancak şirketin Tokyo Otomobil Fuarı'nda bu kez bir elektrikli otomobil konsepti sunacağı öğrenildi.

Lexus'un Elektrikli Konsepti Tokyo Otomobil Fuarı'na Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu açıklama geçtiğimiz günlerde Kosta Rika’da düzenlenen bir medya etkinliğinde Lexus yetkililerinden geldi. Otomobil hakkında çok az şey biliniyor, ancak "küçük bir hatchback benzeri model" olması ve radikal bir tasarımla gelmesi bekleniyor.

 

Bunların yanı sıra yeni modelde Lexus'un ünlü "Spindle Grill" ızgarasının ön kısma hakim olacağı düşünülüyor. Çoğu elektrikli aracın aerodinamiği iyileştirmek ve sürtünmeyi azaltmak için kapalı bir ızgaraya sahip olduğu düşünülünce, bu kadar büyük ve görünür bir ızgara alışılmadık bir tasarım seçimi gibi geliyor.

 

Konseptin bir üretim modelinin önizlemesi olup olmadığına dair henüz bilgi yok, ancak Mercedes gibi rakipler çoktan elektrikli hatchback'lerden söz etmeye başladılar. Firma, 268 hp (200 kW / 272 PS) üzerinde toplam güç çıkışına sahip iki elektrikli motor içeren EQA konseptini ortaya çıkarmak için 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı'nı kullanmıştı. Model ayrıca, otomobilin tek şarjla yaklaşık 400 km hareket etmesini sağlayan 60 kWh lityum-iyon pil takımına da sahipti.

 

Daha yakın bir zamanda, Genesis, New York Otomobil Fuarı'nda şık Mint konseptini sundu. Hatchback benzeri bir tasarıma sahip küçük elektrikli araç, şehir otomobillerinin bir evrimi olarak nitelendiriliyor ve modele yaklaşık 322 km menzil veren yüksek yoğunluklu bir bataryaya sahip.

 

Tabii ki, çoğu lüks otomobil üreticisi elektrikli crossover modeller üzerine odaklanmış durumda. Tesla Model X ile yolu açtı ve şimdi Audi e-tron, Mercedes EQC ve Jaguar I-Pace gibi yeni modeller var. Sonunda BMW iX3 ve iNext konseptinin üretim versiyonu da bunlara katılacak.

 

Not: Resimdeki Lexus LF-Ch konseptidir.

Son Güncelleme : 15 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo