MINI Artık Sadece Elektrikli Üretecek

Ototeknikveri     14 Temmuz 2019 08:07

MINI, bu hafta başlarında Cooper SE’yi piyasaya sürdü ve bu artık yalnızca elektrikli otomobiller üretmeyi planlayan marka için buz dağının sadece görünen kısmı olabilir.

MINI Artık Sadece Elektrikli Üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Auto Express'e konuşan BMW yönetim kurulu üyesi Peter Schwarzenbauer, tüketicilerin elektrikli taşıtlarla daha fazla ilgilenmeye başladıklarını ve şehirlerin araç emisyonlarını daha fazla kısıtlamak istediklerini, dolayısıyla markanın artık sadece elektrikli modeller üretebileceğini söyledi.

 

Schwarzenbauer, Clubman plug-in hibrit modelin beklediğinden daha başarılı olduğunu ve “MINI'nin elektrikli taşıtlara yönelerek doğru yola girdiğini" belirtti. Yönetici, “Adım adım MINI serisini tamamen elektrikli yapacağız. Bu, marka kimliğine mükemmel bir şekilde uyuyor.” diye konuştu.

 

Öte yandan, sadece elektrikli otomobillere yönelmek Smart'ın sonunu getiren nihai hamle olmuştu ve MINI acele ederek aynı hataya düşmek istemiyor. Müşteriler hala elektrikli taşıtların önlerindeki tek seçenek olmasını istemiyor.

 

Uzun mesafelere seyahat etmesi gereken bazı sürücüler var ve elektrikli araçlar bu tip araç sahiplerinin beklentilerine hitap etmeyebiliyor. Bu, 235 - 270 km arasında değişen bir menzile sahip olan Cooper SE için de geçerli.

 

Elbette, pil teknolojileri gelişiyor ve elektrikli araçların mesafeleri uzuyor. Özellikle, Chevrolet Bolt, Hyundai Kona Electric, Kia Niro EV ve Nissan Leaf Plus gibi modellerin tümü 300 km'den fazla yol alabiliyor.

 

MINI sadece bir gecede elektrikliye geçmeyecek olsa da, Schwarzenbauer bu geçişin 2030'dan sonra olabileceğini söyledi. Son gelen haberler, otomobil üreticisinin Rocketman konseptinin bir üretim versiyonunu da içeren yeni elektrikli araçlar üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Son Güncelleme : 15 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo