Ford ve Volkswagen İş Birliği Büyüyor

Ototeknikveri     14 Temmuz 2019 11:25

Sonunda resmileşti; Ford, Almanya'daki Köln fabrikasında VW'nin MEB platformunu temel alan bir pilli elektrikli araç üretirken, VW, Ford'un Argo AI otonom sürüş departmanına 2,6 milyar dolar yatırım yapacak.

Ford ve Volkswagen İş Birliği Büyüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki otomobil üreticisi, aylarca süren görüşmelerden sonra küresel ittifaklarını genişletme konusunda anlaştılar ve New York'ta düzenlenen bir basın toplantısında detayları açıkladılar.

 

Ford, Avrupa pazarına yönelik tamamen yeni bir elektrikli otomobil için VW'nin elektrikli araçlara özgü MEB mimarisini kullanacak. Şirket, 2023'ten başlayarak, altı yıl boyunca Avrupa'daki MEB platformuna dayanan 600.000'den fazla araç satmayı bekliyor.

 

Volkswagen, 2016'dan beri MEB mimarisine 7 milyar dolar yatırım yaptı. Grup, bu platformu VW, Audi, Skoda ve Seat markalarından yaklaşık 15 milyon otomobilde kullanmayı hedefliyor. Platformu kullanan ilk model, bu Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak VW ID.3 olacak. Ford şu anda ikinci bir MEB tabanlı elektrikli modeli değerlendirme aşamasında.

 

Öte yandan VW, Argo AI’ye 2,6 milyar dolar yatırım yapacak ve 1 milyar dolar doğrudan finansman sağlayacak. Anlaşma, VW'nin kendi Otonom Akıllı Sürüş departmanını (AID) Argo'nun yeni Avrupa merkezine dönüştürecek. AID şu anda 1,6 milyar dolar değerinde ve yaklaşık 200 kişi çalışıyor. Yeni anlaşma ile Argo AI'nin dünya genelinde 700'den fazla çalışanı olacak.

VW, önümüzdeki üç yıl boyunca Ford'dan 500 milyon dolarlık Argo AI hissesi satın alarak, eşit ortak haline gelecek. Anlaşma, Argo AI'nin değerini 7 milyar dolara çıkaracak. Argo AI şu anda Seviye 4 otonom sürüş sisteminin geliştirilmesi üzerinde çalışıyor.

 

Ford CEO'su Jim Hackett, “Bu önemli teknoloji üzerinde Argo AI ile birlikte çalışmak eşsiz bir yetenek, ölçek ve coğrafi erişim sunmamızı sağlıyor. Çeşitli alanlardaki sinerjilerin kilidini açmak, daha iyi dünya için bu akıllı araç çağında küresel ittifakımızın gücünü göstermemizi sağlıyor.” dedi.

 

VW CEO'su Herbert Diess ise, “MEB mimarimizi ölçeklendirmek, sıfır emisyonlu araçlar için geliştirme maliyetlerini düşürerek elektrikli araçların daha geniş ve daha hızlı bir şekilde kullanılmasına olanak tanıyor. Bu, her iki şirketin de pozisyonlarını daha yüksek sermaye verimliliği, daha fazla büyüme ve daha fazla rekabetçilik yoluyla güçlendiriyor.” diye konuştu.

Son Güncelleme : 15 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir3180 iki firmadan beklentiler yüksek, bakalım nasıl bir iş birlikteliğine imza atacalar merak ediyoruz.

    18 07 2019 04:09 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo