2020 BMW 2 Serisi Gran Coupe 24 Temmuz'da Tanıtılacak

Ototeknikveri     17 Temmuz 2019 05:02

BMW Gran Coupe serisine şimdiye kadarki en küçük modelini eklemeye hazırlanıyor.

2020 BMW 2 Serisi Gran Coupe 24 Temmuz'da Tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni model, geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan 1 Serisi hatchback'in de temelini oluşturan FWD / AWD platformuna dayanacak. BMW'nin isimlendirme sistemine uygun olarak, model 2 Serisi Gran Coupe olarak adlandırılacak ve 2019 Mercedes-Benz CLA'ya rakip olacak.

 

Geçtiğimiz iki yıl boyunca kamufle edilmiş birkaç prototip görmüştük, ancak bu son fotoğraflar en detaylısı oldu. Bunun nedeni de BMW'nin tek renkli kamuflajdan, yeni modelin 24 Temmuz'da açıklanacağını öğrendiğimiz web sitesine bir bağlantı içeren QR kodunun da bulunduğu renkli bir kamuflaja geçmiş olması.

 

Bu fotoğraflarda ürünün son haline baktığımızı söyleyebiliriz ve yeni 1 Serisi ile farlar, ızgara, ön tampon, burundan arka kapılara kadar yan profil gibi bir kaç tasarım benzerliği var.

 

Arka taraf en özgün kısım ve burada LED arka lambalarla onları birleştiren bir çubuk göze çarpıyor. Tampon sportif görünüyor ve ortada iki geniş egzoz borusu ile çevrili bir difüzör var.

 

Şık yan etekleri, ön panjuru ve agresif görünümlü ön tamponu hesaba katarsak, bu büyük olasılıkla en üst donanım seviyesi M235i xDrive olabilir. Bu versiyon, 306 PS (302 hp) güç çıkışı ve 450 Nm tork üreten 2.0 litrelik bir turboşarjlı dört silindirli motorla geliyor.

 

Bu motora, sekiz vitesli bir Steptronic Sport otomatik şanzıman ve xDrive dört tekerlekten çekişli sürüş sistemi eşlik ediyor. M135i xDrive, 4,8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor, azami hız ise 250 km/s olarak açıklandı. Bu yüzden M235i için de benzer rakamlar bekleyebiliriz.

 

Motor serisinin geri kalanı 1 Serisi ile paylaşılacak ve güç çıkışları 116 PS (114 hp) ile 306 PS (302 hp) arasında değişen üç ve dört silindirli benzinli ve dizel seçeneklerden oluşacak. Model önümüzdeki hafta tanıtılacağı için, Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda resmi bir dünya lansmanı yapılması da neredeyse kesin görünüyor.

Son Güncelleme : 18 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo