Volkswagen'in Yeni Otonom Araçları 2025'ten İtibaren Gelecek

Ototeknikveri     17 Temmuz 2019 09:58

Ford ve Volkswagen’in, otonom ve elektrikli araçları da dahil edecek şekilde ortaklıklarını genişletmesinden sadece günler sonra, Alman otomobil üreticisi, otonom sürüş planları hakkında yeni bilgiler açıkladı.

Volkswagen'in Yeni Otonom Araçları 2025'ten İtibaren Gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şirketin otonom sürüş yöneticisi Alexander Hitzinger, Volkswagen’in “yakın gelecekte” küçük otonom araç filoları çıkaracağını açıkladı. Yönetici detaylara girmedi, ancak bu filoların, şirketin otonom üretim modellerinin “büyük ölçekli dağıtımı” başlamadan önce yasal, ekonomik ve teknolojik zorlukların çözülmesi için geçiş sürecinde kullanılacağını ifade etti.

 

Otonom sürüş teknolojisi, son birkaç yılda uzun bir yol kat etmiş olsa da, Hitzinger, şirketin, bu araçlarda görülebilecek daha önce karşılaşılmamış, tuhaf ya da ender sorunlar için çözümler üretmesi gerektiğini söyledi. Yönetici, örnek olarak, insanların otoyolda yanlış yönden gitmesini gösterdi. Bu biraz sık görülen bir sorun ve insan sürücüler ters yönden gelen sürücülerden kaçınmayı başarabiliyor. Öte yandan, otonom araçların, otomatik fren bu gibi durumlarda potansiyel olarak yüksek hızlı bir kafa kafaya çarpışmayla sonuçlanabileceği için, özel olarak programlanması gerekiyor.

 

Hitzinger, şirketinin “gelecek on yılın ortalarında ticari amaçlar için otonom sürüş kullanmaya başlamayı” planladığını söyledi. Hedeflerine ulaşmak için, şirket, otonom araçlar için “dünya çapında standardı ”belirleyeceğini söyledikleri Argo AI'yi yoğun şekilde kullanacak.

 

Çoğu insan otonom araçlara karşı kuşkuyla yaklaşırken, Hitzinger, sürücülerin kontrolü kendi ellerine almak ya da teknolojiye bırakmak arasında seçim yapabileceğini söyledi. Ancak, yönetici bu araçların ilk zamanlarda özellikle zenginlere hitap edebileceğini öne sürdü. Hitzinger “Müşterilerin otomatik sürüşlü bir araç için ek bir ücret ödemeye razı olacakları en öncelikli alan lüks otomobil segmenti olacak. Bu gelir düzeyindeki insanlar otomobilde geçirdikleri zamanı daha iyi değerlendirmek isteyebilir." dedi.

 

Bununla birlikte, Volkswagen, otonom araçların filo operatörleri için mükemmel olduklarını belirtiyor ve "insan" bir sürücüye para ödemeye gerek olmadığı için teknolojinin zamanla daha da yaygınlaşarak ultra zenginlerle sınırlı kalmayacağı düşünülüyor. Bu düşük işletme maliyetleri sayesinde, Volkswagen, otonom araçların ulaşım hizmeti veren şirketler tarafından yoğun olarak kullanılmasını bekliyor.

 

Hitzinger, Volkswagen’in otonom teknolojiyi “hızlı tempoda” geliştirdiğini ve bu araçların yapısı ve görünümü üzerinde de çalıştığını belirtti. Şirket, halihazırda Sedric robot taksi konsepti de dahil olmak üzere çok sayıda örnek sunmuş durumda.

 

Hitzinger, otonom sürüş alanında nihayetinde sadece bir kaç büyük oyuncunun başarılı olacağını düşündüğünü, dolayısıyla Volkswagen'in bu "harika fırsatı" kaçırmamak için elini çabuk tutması gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.

Son Güncelleme : 18 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo