BMW, Otonom Teknoloji Geliştirmek için Oyun Devi Tencent'le Çalışacak

Ototeknikveri     21 Temmuz 2019 04:02

BMW ve Çinli oyun şirketi Tencent, Çin'deki otonom sürüş teknolojilerinin geliştirilmesinde çalışacak yeni bir bilgi işlem merkezi için işbirliği yaptıklarını açıkladı.

BMW, Otonom Teknoloji Geliştirmek için Oyun Devi Tencent'le Çalışacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki şirket BMW'nin otonom sürüş teknolojileri ve Çin'in yerel trafik koşullarına daha uygun ürünler geliştirmek için kullanacağı bir platform oluşturacak. Platformun adı D3 olacak. Bu da "Data Driven Development" (Veriye Dayalı Geliştirme) sözcüklerini temsil ediyor.

 

Yıl sonuna kadar faaliyete başlaması planlanan yeni bilgi işlem merkezi, araçlara yarı otonom sürüş kabiliyetine sahip olmaları ve sonunda tamamen otomatik olmaları için veri toplama ve değerlendirme yetenekleri sağlayacak.

 

BMW Grubu Çin CEO'su Jochen Goller, “Çin, otonom sürüş teknolojileri alanında ön saflarda yer alıyor ve biz de bu alanda öncü bir rol oynamayı hedefliyoruz. BMW Grubu ve Tencent arasındaki işbirliği, sektörler arası işbirliği için bir ölçüt oluşturacak. Yüksek performanslı D³ platformu, Çin'deki belirli sürüş senaryolarına daha iyi uyan otonom sürüş çözümleri geliştirmemizi sağlayacak.” dedi.

Tencent'in bulut bilişimi ve devasa veritabanı, BMW'ye otonom arabalar geliştirmek için gereken altyapıyı sağlayacak. BMW, Çin'de 2021 yılına kadar Seviye 3 yarı otonom modelleri piyasaya sürmeyi planlıyor ve bu da karayolundan ve trafik koşullarından gelen verilerin gerçek zamanlı analizi için büyük hesaplama gücü gerektiriyor.

 

Sistem, otomobillerin deneyimlerden öğrenmelerine ve sonunda bir insan sürücünün müdahalesine gerek kalmadan kendilerini sürmelerine yardımcı olmak için yapay zekâya dayandığından, ileri teknoloji veri toplama yeteneklerine olan ihtiyaç, otonom sürüş için büyük önem teşkil ediyor.

Son Güncelleme : 22 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo