BMW ve Jaguar Land Rover Yeni Bir Motor Anlaşması Yaptı

Ototeknikveri     21 Temmuz 2019 05:05

Birleşmeler, ittifaklar, bağlantılar, işbirlikleri: ne şekilde olursa olsun, daha fazla üretici yeni teknolojileri çok daha uygun maliyetle geliştirmek için birlikte hareket ediyor. BMW ve Jaguar Land Rover da bunlara katıldı.

BMW ve Jaguar Land Rover Yeni Bir Motor Anlaşması Yaptı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şirket içinden kaynaklardan aldığı bilgileri aktaran Autocar, otomobil üreticilerinin daha önce elektrikli araçlar için başlattıkları ortaklığı benzinli, dizel ve hibrit motor çeşitlerini içerecek şekilde genişlettiklerini yazdı. Bunların elektrifikasyonlu ve sadece içten yanmalı dört ve altı silindirli motorları içerdiği öğrenildi.

 

Jaguar Land Rover daha çok elektrikli araçlara kayarken, bu ortaklık içten yanmalı motorların Ar-Ge maliyetlerini oldukça düşürecek ve her iki firmaya da yarar sağlayacak. BMW'nin de motor satışlarından fayda sağlaması, böylece satış hacmini genişletmesi bekleniyor.

 

Bu noktada hiçbir şey resmi değil, ancak adı geçen anlaşma Jaguar Land Rover'in önemli bir satış düşüşünün ardından maliyetleri düşürme baskısı altında olduğu bir zamanda gerçekleşiyor. Firmanın satışları yılbaşından beri geçen yıla göre %11.6 düştü ve şirket 2018'in son çeyreğinde 3.8 milyar euro zarar kaydetti.

 

Anlaşmanın ne zaman resmi olarak açıklanabileceği hakkında henüz bir bilgi yok, ancak elektrikli araç ortaklığı Haziran ayında açıklanmıştı ve iki şirket yeni nesil elektrikli motorlar üzerinde birlikte çalışacaklarını duyurmuştu. Anlaşmaya göre, BMW'nin tek bölmede elektrikli motoru, şanzıman ve elektronik aksamı barındıran Gen 5 sistemi, Jaguar Land Rover ile geliştirilen gelecekteki elektrikli motorların temelini oluşturacak.

 

Şirketler anlaşmanın teknoloji geliştirme ve ürün planlama maliyetlerinde verimlilik sağlayacağını dile getirmişlerdi.

Son Güncelleme : 22 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo