JLR, Plastik Atıkları Lüks Malzemelere Dönüştürmek İstiyor

Ototeknikveri     21 Temmuz 2019 05:45

Jaguar Land Rover, plastik atıkların zorluklarının üstesinden gelmeyi amaçlayan ChemCycling adlı pilot araştırma projesi için BASF ile birlikte çalışacak.

JLR, Plastik Atıkları Lüks Malzemelere Dönüştürmek İstiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Proje, normalde çöp depolama alanlarına veya yakma fırınlarına yönlendirilecek evsel plastik atıkları alarak kullanmanın yollarını araştıracak ve bunlar potansiyel olarak gelecekteki Jaguar ve Land Rover araçlarda kullanılabilecek yeni yüksek kaliteli malzemelere dönüştürülmeye çalışılacak.

 

Atık plastiğin bir termokimyasal işlem kullanılarak piroliz yağına dönüştürülmesi planlanıyor. Daha sonra bu ürün, fosil kaynakların yerine BASF'nin üretim zincirine aktarılacak ve sonuç olarak orijinal plastiklerin yüksek kalitesini ve performansını kopyalayan yeni bir birinci sınıf kaliteli materyal elde edilecek.

 

Ayrıca otomobillerde yeni nesil gösterge panoları ve dış yüzeyler tasarlamak için ideal olan temperli ve renkli çeşitler de yapılabilecek.

 

Şu anda, JLR ve BASF pilot aşamadaki malzemeyi mevcut orijinal malzemeler ile aynı güvenlik gereksinimlerini karşıladığını doğrulamak için bir I-PACE prototipte test ediyor.

JLR'nin sürdürülebilirlik yöneticisi Chris Brown “Plastikler otomobil üretimi için hayati öneme sahip ve kullanım safhasında faydaları kanıtlanmış olmakla birlikte, plastik atıklar küresel bir sorun olmaya devam ediyor. Bu konuyu çözmek, düzenleyiciler, üreticiler ve tedarikçiler arasında yenilikçilik ve ortak düşünmeyi gerektiriyor. Jaguar Land Rover'de, ürünlerimizdeki geri dönüştürülmüş içeriği proaktif olarak artırıyoruz, faaliyetlerimizde tek kullanımlık plastikleri kaldırıyoruz ve ürün yaşam döngüsü boyunca aşırı atığı azaltıyoruz. BASF ile işbirliği, dairesel bir ekonomide faaliyet gösterme taahhüdümüzü geliştirmemizin sadece bir yoludur.” diye konuştu.

 

Bu deneme programı, JLR'nin atık plastiğin zorluklarını ele alma taahhüdünün en son örneği. İngiliz otomobil üreticisi, dayanıklı yün karışımı ile araç başına 53 geri dönüştürülmüş plastik şişeden yapılan teknik bir üst örtüyü birleştiren alternatif koltuk seçenekleri konusunda Kvadrat ile de işbirliği yaptı.

Son Güncelleme : 22 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir53699 sürdürülebilirlik ve çevre bilinci son zamanlarda yayılmaya başladı bu tür güzel haberleri daha çok görürüz umarım

    25 07 2019 02:08 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo