Japonlar Yolculuk Dışında Her Türlü Amaç İçin Otomobil Kiralıyor!

Ototeknikveri     21 Temmuz 2019 08:55

Kiralık otomobiller ve otomobil paylaşım ağları genellikle insanları A noktasından B noktasına götürmek için iş görür. Japonya'da ise durum tam olarak böyle değil.

Japonlar Yolculuk Dışında Her Türlü Amaç İçin Otomobil Kiralıyor!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yerel otomobil paylaşım şirketleri Orix ve Times24 Co. kısa süre önce, filolarındaki araçların birçoğunun Japon işçiler tarafından kiralandığını ancak gerçekte sürüş için kullanılmadığını keşfetti. Asahi Shimbun'un haberine göre, iki şirket müşterileri ile anket yaptı ve araçların sürüş dışındaki her türlü şey için kullanıldığını keşfetti.

 

Örneğin, 31 yaşında bir erkek katılımcı genellikle kısa bir uyku çekmek veya yemek yemek için araba kiraladığını açıkladı.

 

Katılımcı, “Bir marketten aldığım kutulanmış yemeği yemek için bir araba kiraladım, çünkü öğle yemeği yemek için başka bir yer bulamadım. Genellikle müşterilerimi ziyaret ederken kestirebileceğim tek yer, istasyonun önündeki bir internet kafedir, ancak uyumak için bir araba kiralamak da sadece birkaç yüz yen (birkaç dolar) tutuyor.” dedi.

 

Japonya'da, arabalar 30 dakika için yaklaşık 400 yen'e (4 $ 'dan az) kiralanabiliyor ve ülkede kiralık araçlara ayrılmış 12.000'den fazla park yerinin birinden alınabiliyor. Müşteriler bir akıllı telefon uygulamasıyla birkaç saat veya bir gün boyunca rezervasyon yaptırabiliyor.

 

Akıllı telefondan bahsetmişken, ankete katılan bazı kullanıcılar kişisel cihazlarını şarj etmek ve telefon görüşmeleri yapmak için de araba kiralayabildiklerini belirtti. Dahası, Japon işçiler arabaları televizyon izlemek, giyinmek ve hatta gün içinde kısa uykular çekmek için de ev gibi kullanıyorlar. Yine katılımcılardan biri, yakındaki madeni parayla çalışan emanet dolabı dolduğunda çanta ve diğer eşyalarını saklamak için de otomobil kiraladığını belirtti.

 

Orix halkla ilişkiler yetkilisi çalışmanın sonucuyla ilgili şaşkınlıklarını gizlemeyerek "Sürücüler araçlarını kullanmıyorken mutlaka motorlarını kapatmalı ve müşterilerimize seyahat dışındaki amaçlarla araç kiralamalarını önermiyoruz. Otomobillerimizin sürüş için kullanılmasının en iyisi olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Son Güncelleme : 25 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo