2020 Seat El-Born, Gelecek Yıl Elektrikli Otomobil Pazarına İddialı Girecek

Ototeknikveri     24 Temmuz 2019 10:17

Volkswagen Grubu'nun gözetimi altında, Seat 2020'de Mii Electric'den sonra ikinci elektrikli modelini başlatacak.

2020 Seat El-Born, Gelecek Yıl Elektrikli Otomobil Pazarına İddialı Girecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Model, 2019 Cenevre Otomobil Fuarı'nda üretime yakın El-Born konseptiyle önizlendi ve yaklaşmakta olan Volkswagen I.D. hatchback ile aynı platformu kullanıyor.

 

Çok yönlü mimari, özellikle pilli elektrikli modeller için tasarlanmış ve El-Born, tek şarjla 420 km menzil vaat ediyor.

 

En üst donanım seviyesinde 204 PS (201 HP / 150 kW) elektrikli motora güç veren DC hızlı şarjlı 62 kWh pil paketi bulunuyor. Pil 47 dakika içinde %80 oranında şarj edilebiliyor. Bu donanımla otomobil 7.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.

 

Dışarıda, El-Born, motor havalandırması gerekmediğinden kapalı bir ızgaraya sahip, ayrıca diğer modern Seat'lara benzer farlar ve 20 inç tekerlekler dikkat çekiyor.

 

İçeriye girdiğimizde sürücüye bakan 10 inç ekranlı bir multimedya sistemi ve tamamen dijital bir gösterge kümesi ile karşımıza minimalist bir kabin çıkıyor. Akıllı boyutlandırma sayesinde, konsepti yakından inceleme şansı bulan AutoTrader'a göre çok sayıda depolama alanı ve 380 litre kapasiteli bagaj var.

 

El-Born, Seviye 2 yarı otonom sürüş sayesinde hızlanma, frenleme ve yönlendirmeyi kontrol ederek farklı senaryolar altında sürüş yapabiliyor, ayrıca bir kendi kendine park etme fonksiyonuna da sahip.

 

Piyasaya girdiğinde, modelin Avrupa'da Nissan Leaf ile benzer fiyata satılması bekleniyor (28.000 - 33.000 euro arasında).

Son Güncelleme : 25 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo