2020 Nissan Rogue (X-Trail) Hybrid Zayıf Satışlar Nedeniyle ABD'de Piyasadan Kaldırıldı

Ototeknikveri     25 Temmuz 2019 10:46

Mayıs 2018'de tanıtılan Rogue Hybrid, Amerika Birleşik Devletleri'nde artık satılmayacak.

2020 Nissan Rogue (X-Trail) Hybrid Zayıf Satışlar Nedeniyle ABD'de Piyasadan Kaldırıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan kısa süre önce 2020 Rogue'un fiyatını ilan etti, ancak basın açıklamasında hibrit versiyondan hiç bahsetmedi. Autoblog'a göre, bunun nedeni modelin satıştan kaldırılmasıydı. Şimdi Nissan sözcüsü Kevin Raftery bu haberi doğruladı.

 

Karar, otomobilin pazardaki düşük performansı nedeniyle verildi. Raftery rakam vermediyse de, hibrit versiyonun “Rogue satışlarının çok küçük bir kısmını” oluşturduğunu söyledi. Sözcü, Nissan'ın ABD'de çabalarını Rogue ve 2020 Rogue Sport modelleri için yoğunlaştıracağını ekledi.

 

Normal bir Rogue’den 2800 $ daha yüksek bir fiyatla satılan hibrit karşılığında ekstra bir özellik vermiyor. Otomobil bir sürücünün yakıt maliyetlerinde yılda sadece yaklaşık 200 $ tasarruf sağlıyor, bu da hibrit versiyon satın alırken ödenen ekstra paranın ancak 14 yılda amorti edilebileceği anlamına geliyor. Müşterilerin bu nedenle hibrit versiyona yeterince ilgi göstermediği düşünülüyor.

Yeni Toyota RAV4 Hybrid'in piyasaya sürülmesi de muhtemelen Rogue Hybrid'in zayıf satışlarında bir başka etken. Dört çekişli Toyota, eşdeğer Nissan versiyonundan daha fazla yakıt verimliliği sunuyor, bu da daha çok tercih edilmesini sağlıyor.

 

Yine de hala bir Rogue Hybrid isteyenler, stoklardaki 2019 model araçları tükenene kadar satın almaya devam edebilecek. Rogue Hybrid, elektrikli motor, 2.0 litrelik dört silindirli benzinli motor CVT şanzımanla geliyor. Otomobil toplam 176 hp güç çıkışına sahip.

Son Güncelleme : 29 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo