Lancia Ypsilon, Avrupa'da Tüm Alfa Romeo Modellerinden Fazla Satıyor

Ototeknikveri     25 Temmuz 2019 11:20

Şu anda piyasada bulunan tek Lancia, hakkında çok iyi şeyler söylemenin zor olduğu Ypsilon. Bir şekilde, bu artık oldukça yaşlanmış hatchback aslında Alfa Romeo'nun Avrupa Birliği'ndeki tüm modellerinden daha fazla satılıyor.

Lancia Ypsilon, Avrupa'da Tüm Alfa Romeo Modellerinden Fazla Satıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fiat tarafından açıklanan satış rakamları, yılın ilk yarısında toplam 34.691 adet Lancia Ypsilon satıldığını ortaya koyuyor. Buna karşılık, Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği'nden alınan rakamlar, Alfa Romeo'nun AB'de aynı dönemde yalnızca 27.702 otomobil satabildiğini gösteriyor. Ypsilon'un satış rakamını daha da şaşırtıcı kılan şey, modelin yalnızca İtalya'da mevcut olması. Bunu tuhaf olarak nitelemek bile yetersiz kalacaktır.

 

Alfa Romeo şu anda Avrupa’da Giulia, Stelvio, 4C MiTo ve Giulietta’yı satıyor ve bu araçların her birinin kendine özgü bir çekiciliği ve şıklığı var. Buna karşılık, Lancia Ypsilon, birçok insanın alay ettiği ve ikonik bir otomobil üreticisi yolunu kaybedince neler olduğunu gösteren bir model. Satışlardaki göreceli başarının şaşırtıcılığı ve tuhaflığı da burada.

Lancia, 2011'den beri Ypsilon'u hiç değiştirmeden şu anki haliyle satıyor ve son zamanlarda satışlarını cömert indirimlerle destekledi.

 

İtalya'da bir Lancia Ypsilon almak isteyen alıcılar, iki benzinli motor ve bir dizel dahil olmak üzere çeşitli seçeneklere sahip. Her iki benzinli motor da 1,2 litre silindir hacmine sahip. Giriş seviyesi 69 PS (68 hp) güç çıkışı ve manuel şanzımanla gelirken, diğer seçenekte güç çıkışı 85 PS (83 hp) oluyor ve yanına otomatik şanzıman ekleniyor. Dizel motor, 95 PS (93 hp) güç çıkışıyla en güçlü seçenek.

Son Güncelleme : 29 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo