BMW X3 ve X5 İçin Pil Üretim Kapasitesini İki Katına Çıkardı

Ototeknikveri     25 Temmuz 2019 11:24

BMW, ABD'nin Güney Karolina eyaletindeki Spartanburg tesisinde yüksek voltajlı pillerin üretim kapasitesini iki katına çıkardı.

BMW X3 ve X5 İçin Pil Üretim Kapasitesini İki Katına Çıkardı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tesis, her ikisi de Spartanburg'da inşa edilen yeni BMW X5 ve BMW X3'ün plug-in hibrit versiyonlarında kullanılacak dördüncü nesil pilleri üretmeye başladı.

 

BMW'nin motorlar ve elektrikli güç aktarım organlarından sorumlu yöneticisi Michael Nikolaides, “Yeni pil montaj hattına yaklaşık 10 milyon ABD doları yatırım yaptık ve tesisi 8000 metrekareden fazla bir alana genişlettik. Bu, pazar talebini karşılamak için gerektiğinde üretilen pil sayısını iki katına çıkarabileceğimiz anlamına geliyor.” dedi.

 

BMW, elektrikli araçlara yönelik artan talebi karşılamak için yeni montaj hattında farklı tipte dördüncü nesil piller üretebilecek. Spartanburg'da pil üretiminde bu yıl sonuna kadar 120'den fazla kişi çalışacak.

Tesis, 2015'ten bu yana, çoğu önceki nesil BMW X5 xDrive40e hibrit için olmak üzere, toplam 45.000'den fazla pil üretti. Bu modelin halefi 2019 BMW X5 xDrive45e iPerformance, bu yıl Ağustos ayında üretime girecek, ardından Aralık ayında daha küçük BMW X3 xDrive30e gelecek. Adından da anlaşılacağı gibi, ikinci model BMW 330e plug-in hibrit ile aynı güç aktarma organını kullanacak.

 

BMW Manufacturing Başkanı ve CEO'su Knudt Flor, “BMW X5 ve BMW X3 şu anda ABD'deki en çok satılan BMW modelleri arasında. Plug-in hibrit versiyonlarının da müşteriler arasında geleneksel modeller kadar popüler olmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

 

2019'un başından bu yana, BMW hibrit modellerin üretimi için 10 milyon dolar daha yatırım yaptı ve 225 araç montaj işçisi daha elektrikli model üretimi konusunda eğitildi.

Son Güncelleme : 29 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo