BMW Yeni Bir Giriş Seviyesi Crossover Üzerinde Çalışıyor

Ototeknikveri     26 Temmuz 2019 11:15

BMW yedi farklı crossover model sunuyor ve şimdi bunlara hatchback benzeri X2'nin altında konumlanacak yeni bir model daha eklemeyi planlıyor.

BMW Yeni Bir Giriş Seviyesi Crossover Üzerinde Çalışıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Auto Express'e göre, model Audi Q2 ile rekabet edecek ve 4.2 metre civarında bir uzunluğa sahip olabilir. Bu da yeni crossover'in X2'den 260 mm, X1'den 347 mm daha kısa olacağı anlamına geliyor.

 

BMW'nin crossover modellerinin hepsinde tanıdık bir X ile başlayan isimlendirme olmasına rağmen, giriş seviyesi model bazı şeyleri değiştirebilir. Hiçbir şey resmi değil, ancak yeni modelde “Urban X” adının kullanılma ihtimali olduğu konuşuluyor.

 

Adı ne olursa olsun, modelin, yeni 1 Serisi de dahil olmak üzere çeşitli araçlarda kullanılan UKL2 platformuna dayanması bekleniyor. Motor seçenekleri muhtemelen modelin platform arkadaşlarıyla paylaşılacak ve plug-in hibrit ya da elektrikli seçnekler de içerebilir.

Plug-in hibrit versiyon, turboşarjlı 1.5 litre benzinli bir motora ve arkaya monte bir elektrikli motora sahip olan 225xe Active Tourer'in ayak izlerini takip edebilir. Bu kurulum, dört tekerlekten çekişli sürüşle geliyor ve 221 hp (165 kW / 224 PS) güç çıkışına, 385 Nm tork değerine sahip.

 

Henüz çok az bilgi olsa da, potansiyel elektrikli versiyonun 400 km'ye yakın sürüş mesafesi sunması bekleniyor. Eğer bu rakam sunulabilirse MINI Cooper SE'nin çok ötesine geçecektir.

Not: Resimde BMW X2 çizimleri görülüyor

Son Güncelleme : 29 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo