Seat Mii Electric'e İlk Bakış

Ototeknikveri     28 Temmuz 2019 10:40

Seat, Volkswagen e-Up! ve Skoda Citigoe iV modellerinin izinden gitti ve Mii Electric ile elektrikli otomobiller dünyasına adım attı. İçten yanmalı motorlu Mii modelinin yerine geçen markanın ilk elektriklisi bu yıl üretime girecek ve müşteri teslimatları 2020'de başlayacak.

Seat Mii Electric'e İlk Bakış
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fiyatlandırma daha sonra açıklanacak, ancak Volkswagen Grubunun bir parçası olan İspanyol otomobil üreticisi, bunun pazardaki en uygun fiyatlı elektrikli araçlardan biri olacağını söyledi.

 

Günlük ulaşım için, Mii Electric'in yeterli menzili var. 36.8 kWh batarya tamamen şarj olmuş durumdayken, otomobil 260 km kadar gidebiliyor. DC hızlı şarj cihazıyla yüzde 80 şarj bir saatte elde edilirken, normal bir ev prizinde şarj bir gece sürüyor.

 

Mii'nin elektrikli motoru 83 PS (82 hp / 61 kW) güç çıkışı ve 212 Nm (156 lb-ft) anlık tork sunuyor. Otomobil bu donanımla 3.9 saniyede sıfırdan 50 km / s hıza çıkabiliyor. Bu da bir şehir otomobili için epey çevik sayılabileceği anlamına geliyor.

Dış cephedeki logo ve yeni tekerleklerin dışında tasarım hiç değişmemiş. Kabinde yeni bir gösterge panelinin yanı sıra direksiyon simidi, el freni kolu ve vites topuzunda deri kaplama, ortam aydınlatması ve ısıtmalı koltuklar görülüyor. Ayrıca otomobil akıllı telefon uygulamasıyla uzaktan erişimi destekliyor ve standart hız denetimi, şeritten ayrılma uyarısı ve trafik işareti tanıma özelliğine sahip. 251 litrelik bagaj kapasitesi de değişmemiş.

 

AutoTrader, İspanyol markanın ilk elektrikli modeliyle gezintiye çıkma şansı buldu ve otomobili değerlendirdi. İleriki günlerde Mii Electric'i daha da yakından tanıyacağız.

Son Güncelleme : 29 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo