Nissan 2022 İtibariyle Global Modellerini %10 Azaltacak

Ototeknikveri     29 Temmuz 2019 11:39

Nissan 12.500 çalışanının işine son vermeyi planlıyor ancak bu firmanın kârındaki büyük düşüşü çözmesine yardımcı olmak için yeterli değil.

Nissan 2022 İtibariyle Global Modellerini %10 Azaltacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisi, işgücünü azaltmanın yanı sıra, global modellerini 31 Mart 2022'ye kadar en az yüzde 10 azaltacağını söylüyor. İşten çıkarmalar ve üretim kapasitesi kesintileriyle birlikte, araç modellerinin azaltılmasının Nissan'ın rekabet gücünü artırmasına yardımcı olması bekleniyor.

 

Şu anda, otomobil üreticisi dünya genelinde Nissan, Infiniti ve Datsun markalarında 60'tan fazla model sunuyor, bu yüzden hangi modellerin önce gideceğini görmek ilginç olacak.

 

Nissan CEO'su Hiroto Saikawa, Datsun modelleri de dahil olmak üzere son verilecek ürünlerde öncelikle küçük araçlara yoğunlaşılacağını söyledi. Otomobil üreticisi, araçlarında sunulan seçenekleri ve paketleri de sınırlayabilir. Rakip şirket Honda da bu yılın başlarında benzer bir açıklama yapmıştı.

ABD pazarına gelince, analistler, Nissan'ın Versa ve Sentra gibi kompakt modellerinin küçülen bir sektörde gereksiz olduklarından tehlikede olduklarına inanıyor. Versa Note hatchback, 2019 model yılından sonra bir daha piyasaya sunulmayacağı açıklanarak ilk kurban oldu.

 

Nissan'ın Amerika Birleşik Devletleri'nde bazı kesintiler yapabileceği bir başka alan da spor otomobiller. Infiniti Q60 ve Nissan 370Z gibi spor coupe'ler iyi gitmiyor, teslimatlar Haziran ayına göre sırasıyla %49 ve %36 düştü.

Crossover ve SUV'lar söz konusu olduğunda, Nissan piyasayı çok iyi kapsıyor, bu yüzden bu segmentteki modeller güvende. Pickup modeller ise tehlikede denilebilir. Özellikle Titan iyi satış rakamları sergilemiyor. ABD satışları Haziran ayına kadar yüzde 23 düşüş gösterdi. Bu model, Amerikan rakiplerinin ve hatta Toyota'nın bile gerisinde kaldı.

Nissan, hangi modellerin gideceğini henüz açıklamamasına rağmen, şu anda tüm seçenekler masada görünüyor. Firmanın bu zor zamanında zor kararlar alması gerektiği anlaşılıyor.

Son Güncelleme : 31 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo