BMW, En Heyecan Verici Modellerinden Bazılarını Öldürebilir

Ototeknikveri     30 Temmuz 2019 10:10

BMW, 3 Serisi Gran Turismo'yu bitirdiğinde “O hala üretiliyor muymuş?” dışında bir tepki gelmemişti. Bununla birlikte, yeni bir haberde şirketin hayranlarının çok sevdiği bazı modelleri de sonlandırabileceği belirtiliyor.

BMW, En Heyecan Verici Modellerinden Bazılarını Öldürebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Automobile Magazine'e göre, şirket 2 Serisi, 8 Serisi ve yakın zamanda çıkan Z4'ü de içeren bir dizi cabrio modeli ortadan kaldırmayı planlıyor. Görünüşe göre bu modeller bir gecede öldürülmeyecekler, fakat mevcut nesilleri sona erdiğinde yeniden tasarlanmayacaklar.

 

8 Serisi Coupe'nin de sonlandırılması bekleniyor yani otomotiv mezarlığına giden tek modeller bunlar değil. Öte yandan 8 Serisi Gran Coupe yaşayabilir.

 

Standart aks mesafeli 7-Serisinin de son demlerini yaşıyor olabileceği söyleniyor. Çoğu satış uzun aks mesafeli versiyondan geldiği için bu da şaşırtıcı değildir. Aslında, BMW ABD'de standart modeli hiç sunmuyor.

 

6 Serisi Gran Turismo'nun 2024'te gidebileceği, X2'nin de Avrupa'da kısmen popüler olsa da kaçınılmaz sonu yaşayabileceği söyleniyor. X2 geçen yıl kıtada 36.484 adet satıldı. Bu sayı korkunç değil, ancak 2018'de kıtada satılan 111,496 adet X1'le karşılaştırılıyor.

 

Sonunda birçok model kaldırılacak olsa da, piyasaya çıkması için hazırlanan nispeten az sayıda yeni model var. Bunların arasında en önemlisi, X8 adı verilen spor crossover olacak.

 

X4 ve X6'dan farklı olarak, model, X7'nin coupe tarzı bir varyasyonu olmayacak. Bunun yerine, daha özgün olması ve M Performance ve M versiyonlarının sunulması bekleniyor. Model ayrıca 60 kWh pil ve 168 hp (125 kW / 170 PS) elektrikli motora sahip bir M Power plug-in hibrit sistem sunacak.

 

Şirket ayrıca iX3, i4 ve iNext dahil olmak üzere yeni plug-in hibrit ve elektrikli modeller üzerinde çalışıyor.

Son Güncelleme : 31 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo