Orta Motorlu Renault Clio V6, Hala En Çılgın Otomobillerden Birisi

Ototeknikveri     04 Ağustos 2019 11:14

Clio V6, şimdiye kadar üretilmiş en özel performans arabalarından biri; onu basit bir model olarak adlandırmak yanlış olurdu.

Orta Motorlu Renault Clio V6, Hala En Çılgın Otomobillerden Birisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault, arkadan çekişli, ortadan motorlu hatchback otomobiller konusunda bir geleneğe sahipti ve Clio V6 türünün sonuncusuydu.

 

Günümüzde bir otomobil üreticisinin küçük bir hatchback otomobili alıp cılız motorunu çıkardığını ve normalde arka koltukların olduğu yere bir 3.0 litre V6 motor koyduğunu düşünün. Bu kelimenin en basit haliyle çılgınlık. Ancak, Fransızlar bu çılgınlığı yaptı ve sonuç inanılmazdı.

 

Aslında, otomobil o kadar özeldi ki, özellikle de Phase 2 formunda Porsche 911 gibi spor otomobillerle kıyaslanabilen bir rakip haline geldi.

 

Renault, bugün sadece Alpine A110'u üreten aynı fabrikada elle yapılan Phase 2 Clio V6'dan yalnızca 1309 adet çıkardı. Motor, sonraki modellerde daha da güçlendi ve hafif bir ağırlık artışını telafi etmek için 255 HP güç çıkışı üretebiliyor.

 

Otomobil bu donanımla 5.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilirken, azami hız ise 246 km/s. Otomobilin selefi, en hafif provokasyonla bile dönme eğilimi sayesinde hızlı sürüşte en zorlu otomobillerden biriydi. Renault, yenilenen modelde küçük canavarı bir şekilde dizginleyebildi, yine de sürücüyü gülümsetebilecek kadar çılgınlık dozu da bıraktı.

 

Aynı şeyi benzer zamanlara ait 911 Carrera'ya çok rahat söyleyemeyiz belki ama Clio V6 kesinlikle çok özel bir otomobildi.

Son Güncelleme : 05 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo