Yeni BMW 7 Serisi i7 Elektrikli Versiyonla Gelebilir

Ototeknikveri     04 Ağustos 2019 11:30

BMW Blog'a göre firma yeni nesil 7 Serisi'ni tam elektrikli bir versiyonla sunacak.

Yeni BMW 7 Serisi i7 Elektrikli Versiyonla Gelebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu aracın, otomobil üreticisinin hem yanmalı motorlu hem de elektrikli araçları destekleyen beşinci nesil platformuna dayanacağı iddia ediliyor. Aracın mümkün olduğunca çok müşteriye hitap etmesini sağlamak için, BMW bir dizi farklı yapılandırma sunacak.

 

i7 serisinin giriş seviyesinde nispeten küçük 80 kWh pile sahip bir model bulunabilir. Bu modelde BMW i4 tarafından kullanılanla aynı motorun bulunması bekleniyor. Daha fazla menzil arayanlar, i7'yi, birisi 700 km sürüş mesafesi sunan 120 kWh pil olmak üzere iki farklı pil seçeneğiyle daha alabilecekler.

 

Geçen yıl, eski BMW CEO'su Harald Krueger şirketin gelecekteki elektrikli araçları için hedeflerini doğrulamıştı.

Krueger “Beşinci nesil eDrive ile araçlarımız, modele bağlı olarak 550 ila 700 kilometre elektrikli sürüş mesafesine sahip olacak. Bunu BMW i4 ve iNEXT'de başaracağız." demişti.

 

i7 ayrıca, 650 HP'ye kadar güç çıkışı sağlayan bir çift elektrikli motor da dahil olmak üzere bir dizi farklı motor seçeneğiyle satılacak. Çift elektrikli motorlu model dört tekerlekten çekiş sunabilir ve kesinlikle şimdiye kadar üretilmiş en hızlı 7 Serisi olabilir.

 

Yeni nesil 7 Serisinin 2021'in sonlarında veya 2022'nin başlarında piyasaya sürüleceği anlaşılıyor, bu nedenle i7 muhtemelen bundan bir süre daha sonra gelecek.

Son Güncelleme : 05 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo