Pininfarina 2022 Yılı İçin Elektrikli Sedan ve SUV Planlıyor

Ototeknikveri     05 Ağustos 2019 09:58

Battista'nın 2019 Cenevre Otomobil Fuarı'ndaki tanıtımı, Automobili Pininfarina'ya daha fazla model geliştirme arzusu verdi, listede bir sedan ve bir SUV var.

Pininfarina 2022 Yılı İçin Elektrikli Sedan ve SUV Planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mahindra'nın sahip olduğu markanın CEO'su Michael Perschke, planlarını AutoNews'e açıkladı.

 

Perschke, "Hiper otomobil ve süper lüks segmentinde önemli bir oyuncu olmak bizim açık stratejik niyetimiz. Tek başarılı modelle sınırlı kalmak niyetinde değiliz." dedi.

 

Sıfırdan bir platform geliştirmek yerine, yönetici, sektörden iki yeni aracın mimarisi için işbirliği yapacak ortaklar aradıklarını belirtti. Bu yaklaşım, geliştirme sürecini önemli ölçüde hızlandıracak. Önümüzdeki üç yıl içinde tamamlanabilecek araçlar, 100 ile 125 kW arası pil paketleri ve 600 km'ye kadar sürüş mesafesi sunacak. Fiyat muhtemelen 200.000 - 400.000 € (223 bin dolar - 446 bin dolar) arasında olacak.

Audi ve Porsche tarafından geliştirilen Almanların PPE platformu çok çekici olmasına rağmen, firma VW Grubu'na yaklaşmayı düşünmüyor. Bunun arkasındaki sebep, mimarinin Pininfarina SUV için yeterli yüksekliği sağlamaması.

 

Pininfarina şu anda seçenekler üzerinde tartışıyor ve üretim tesisi belirsiz.

Perschke, “İdeal olarak, İtalya'da üretebilirdik, ancak diğer devletleri de düşünüyoruz. Daha güçlü elektrikli otomobil politikalarına sahip ülkeler Almanya, Fransa ve İngiltere. İtalyan hükümeti maalesef geride kalıyor.” dedi.

 

Şirket halen 1900 HP, 2.2 milyon dolarlık Battista üzerinde planlar yapıyor. Otomobil şimdiden çok ilgi uyandırdı ve 150 adet üretilerek Avrupa, Kuzey Amerika, Asya ve Orta Doğu'ya eşit olarak dağıtılacak.

Son Güncelleme : 09 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo