2020 Sonata Hybrid'in Güneş Paneli Her Gün Pili %60 Şarj Ediyor

Ototeknikveri     05 Ağustos 2019 09:59

Kore’deki lansmanı takiben, Hyundai 2020 Sonata Hybrid’i yakında Kuzey Amerika’da da piyasaya sürülecek. Bunun öncesinde otomobil üreticisi aracın solar tavan şarj sistemi hakkında daha fazla bilgi yayınladı.

2020 Sonata Hybrid'in Güneş Paneli Her Gün Pili %60 Şarj Ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tavana monte edilen paneller araç seyir halindeyken bile pili şarj ediyor, böylece pilin boşalmasını önlüyor, yakıt verimliliğini artırıyor ve CO2 emisyonlarını azaltıyor.

 

Ayrıca, 2020 Sonata Hybrid, bu teknoloji sayesinde ek elektrik gücü ve sürüş mesafesinden yararlanıyor. Şirkete göre standart olarak gelen sistem, bataryanın yüzde 30 ila 60'ını şarj edebiliyor ve günlük altı saatlik şarj, seyahat mesafesini yıllık 1300 km daha fazla artırıyor.

 

Güneş enerjisi panelin yüzeyini harekete geçirdiğinde tavan güneş ışığından gelen fotonları kullanarak bunu dönüştürüyor. Bu, silikon hücrelerde elektron delik çiftlerini oluşturuyor; bu da daha sonra bir denetleyici tarafından standart gerilime dönüştürülen ve daha sonra bataryada depolanan elektriği üretiyor.

Hyundai Motor Grubu'nun Kıdemli Başkan Yardımcısı Heui Won Yang yeni teknolojiyle ilgili “Solar çatı teknolojisi, Hyundai Motor'un temiz bir mobilite sağlayıcısı olma yolunda nasıl ilerlediğini gösteren güzel bir örnek. Teknoloji, müşterilerimizin aktif olarak emisyon sorununu çözmelerini sağlıyor. Teknolojinin çevre dostu araç serisinin ötesinde, içten yanmalı motorlu araçlara da uygulanmasını daha da genişletmek istiyoruz.” dedi.

2020 Sonata Hybrid, Active Shift Control teknolojisine sahip altı vitesli bir hibrit şanzımana eşleştirilen Smartstream G2.0 GDi HEV dört silindirli motor tarafından destekleniyor.

 

Benzinli motor 150 HP güç çıkışı ve 188 Nm tork üretiyor, elektrikli motor ise bir başka 51 HP güç çıkışı ve 205 Nm tork ekliyor. Hyundai, şu anda Sonata Hybrid'i Avrupa'ya getirme planlarının olmadığını belirtti; burada i40'ı sedan ve station gövde stillerinde satmaya devam ediyor.

Son Güncelleme : 09 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo